Tarih: 03.10.2016 07:22

İki F-16 Meclisi korudu!

Facebook Twitter Linked-in

15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu üniformalı haşhaşiler, darbe girişiminin merkez üssü olarak kullandıkları Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı`ndan çok sayıda savaş jeti havalandırmış ve cuntacıların yönettiği F-16`lar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Özel Harekat Daire Başkanlığı ile Ankara Emniyeti`ni bombalamıştı. Teröristler ayrıca milletvekillerinin de içeride olduğu sırada Meclis`e defalarca bomba atmıştı. Ağır hasarların oluştuğu TBMM, önceki gün düzenlenen törenle açıldı.

ÜST DÜZEY GÜVENLİK ÖNLEMİ

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başkanlık Divanı üyeleri ve milletvekillerinin katıldığı törenle başlayan TBMM`nin 26. Dönem 2. Yasama Yılı açılış programları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuşma yaptı. Tüm gözlerin çevrildiği TBMM için güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Meclis`e giriş ve çıkışların yapıldığı Çankaya, Dikmen ve Ayrancı kapılarında özel harekat polisleri `akrep` olarak bilinen zırhlı araçlarla önlem aldı. Ayrıca Meclis`in yakın koruması da polis helikopteri tarafından yapıldı.

KONYA`DAN JETLER HAVALANDI

Tüm bu önlemlerin yanısıra Meclis`e yapılabilecek her türlü saldırıya karşı, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı`ndan da iki F-16 uçağı, devlet erkanını korumakla görevlendirildi. FETÖ`cüler tarafından etkin olarak kullanılan ancak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından temizlenen üstten havalanan F-16`lar, Ankara semalarında yüksek irtifada koruma görevi yaptı. Havada yakıt ikmali yapan uçaklar, 5 saat boyunca Ankara`yı korudu. Her iki F-16, törenlerin bitmesinin ardından Konya`ya indi. 3. Ana Jet Üs Komutanlığı`nın FETÖ`cülerden büyük ölçüde temizlenmesinin ardından `milli pilotlar` hem Ankara`nın korunmasında hem de Suriye`de devam eden operasyonlarda hem de PKK`ya karşı yürütülen harekatlar kapsamında etkin görev yapıyor. Konya Hava Üssü bünyesinde ayrıca 132. Silah ve Taktikler Filosu, Türk Yıldızları ve arama kurtarma birliklerini bulunduruyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —