Kepez`e `Doğal Yaşam Müzesi` Kurulacak

Kepez`e `Doğal Yaşam Müzesi` Kurulacak

Kepez Belediyesi tarafından, çocukların doğayla iç içe büyümesi, değişik hayvan ve bitkileri doğal alanlarında görebilmeleri için `Doğal Yaşam Müzesi` kurulacak.

Kepez Belediyesi tarafından, çocukların doğayla iç içe büyümesi, değişik hayvan ve bitkileri doğal alanlarında görebilmeleri için Doğal Yaşam Müzesi kurulacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kültür Mahallesi`nde inşa edilen Doğal Yaşam Müzesi`nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Tütüncü, Kepez`de çocuk ve gençler için yeni eğitim imkanları sunmaya ve onların sosyal hayatla bağlarını güçlendirecek yapılar inşa etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Müzenin, başta Bilim ve Sanat Merkezi`ndeki öğrenciler olmak üzere Kepez`in ve Antalya`nın tüm öğrencilerine hizmet vereceğini belirten Tütüncü, Tamamlanınca bu müzede doğal yaşamla alakalı bilinmesi gereken hususları üniversite, Milli Eğitim Bakanlığı ve belediyemiz işbirliği ile çocuklarımıza aktaracağız. Kurumlarla el ele verince belediyemiz de çocuklara güzel eserler üretmeye gayret edince, Doğal Yaşam Müzesi gibi eserler ortaya çıkıyor. ifadesinde bulundu.

Tütüncü, çocukların, değişik hayvanları ve bitkileri, doğal alanlarında görebilecekleri Doğal Yaşam Müzesi için Antalya Valiliği, Akdeniz Üniversitesi, Kepez Kaymakamlığı ve Kepez Belediyesi arasında protokol imzalandığını da anımsattı.

Antalya Bilim ve Sanat Merkezi bahçesinde 200 metrekarelik alana kurulacak müzede, hayvan örneklerinin sergileneceği fauna bölümü, bitki örneklerinin sergileneceği botanik bölümü ile hayvan ve bitki örneklerinin doğadaki hallerine uygun bir şekilde görülebileceği model habitat alanları bulunuyor.

Flora bölümünde ise Antalya ve yakın çevresinde bulunan tohumsuz bitki örneklerinden başlayıp sırayla, tohumlu çiçek ve yumru ile bölgenin endemik ve nadir bitkiler sergilenecek.



Bakan Tunç, hukuk ve iletişimcilerin heyecanına ortak oldu

Bakan Tekin'den İstanbul'da tarihi okullarda inceleme

Malatya çevreyolunda yenileme çalışmaları

Beylikdüzü'nde caz keyfi

Diyanet'ten hicri yeni yıl mesajı

Yurt genelinde hafta sonu hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı?

Üçüncü Dünya Savaşı çıkar mı?

Çeyrek final maçı Berlin uçuşlarını yüzde 550 artırdı

Seyahatsever gençlere çağrı

Down sendromlu çocuklar eğlenceli gün yaşadı

10 yenilikçi girişim PİLOT ile geleceğe hazırlanıyor

 Özel gereksinimli çocuklara mezuniyet şenliği

Haftanın son iş günü hava nasıl olacak?

'Solve for Tomorrow'da ödül zamanı

Yeşilay'ın münazarasında Bursa başarısı