Kerry'nin ses kayıtları sızdırıldı

Kerry'nin ses kayıtları sızdırıldı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Suriye konusunda sızdırılan şok ses kaydında, diplomatik çabalarının desteklenmemesinden yakındığı açığa çıktı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry`nin basına sızan ses kayıtlarında, Suriye`de Beşşar Esed rejimine karşı askeri müdahalede bulunulması noktasında yönetim tarafından yeterince destek görmediğinden şikayet ettiği ortaya çıktı.

New York Times gazetesi, Kerry`nin yabancı diplomatlar ve Suriye`de insani yardım faaliyetlerinde bulunan Suriyeli sivillerle yaptığı belirtilen bir toplantıya ilişkin ses kayıtlarını yayınladı.

John Kerry, ses kayıtlarında, Esed`e karşı askeri müdahalede bulunulması noktasında Başkan Barack Obama yönetiminden yeterince destek görmediğinden şikayet ederken, Obama yönetimi içerisinde Suriye`de askeri güç kullanılması için sadece 3-4 kişi destek verdi, ben tartışmayı kaybettim. ifadesini kullandı.

Kerry`nin, kayıtlarda kendisinin Esed`e karşı askeri güç kullanılması için yönetime baskı yaptığını iddia ederken de şunları kaydetti:

Güç kullanılması gerektiğini söyledim. Bunun için öne çıktım. Elinde bulundurduğu silahlardan dolayı Esed`in peşinden gitmemiz gerektiğini söyleyen bendim ve daha sonra ise durum farklı bir şekilde gelişti. Fakat en temelinde Kongre bunun için oy kullanılmasına dahi izin vermedi.

New York`ta Birleşmiş Milletler (BM) toplantısı sırasında John Kerry`nin sözlerinin kaydedildiği belirtilirken, Kerry`nin konuşma esnasında Rusya hakkında sarf ettiği sözler de dikkati çekiyor.

Kerry`nin, Rusya`nın herhangi bir uluslararası hukuku gözetmediğini belirttiği konuşmasında, Ruslar Suriye`ye davet edildi, biz edilmedik. Biz Ruslar gibi davranmıyoruz. Standartlarımız farklı. Bizim Suriye`de jetlerimizin uçmasının tek sebebi DAEŞ`e karşı verdiğimiz mücadele. dediği belirtildi.

John Kerry`nin, konuşmasında, Eğer Esed`in peşinden gitseydik, rejime ait bütün hava savunma mekanizmalarını ortadan kaldırmamız gerekirdi ve bunun hukuki bir zemini yok. değerlendirmesinde bulunduğu da kaydedildi.



Rus ajansı: FETÖ'nün suikasti olabilir

Türkiye'den Moskova kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le telefonda konuştu

Başbakan Yıldırım?dan Rus Büyükelçi?ye suikast açıklaması

Kurtulmuş: Rus halkına başsağlığı diliyorum

Malatya'da FETÖ operasyonu: 20 polis tutuklandı

HDP Eskişehir il eşbaşkanları tutuklandı

Dışişleri Bakanlığı Ürdün?de gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

Halep için telefon diplomasisi

Erdoğan: Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz

Bakan Çelik Twitter'dan uyardı

Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile telefonda görüştü

Numan Kurtulmuş: Referanduma doğru gidiyoruz!

Bahçeli?den sağduyu çağrısı

Bakanlar Kayseride