Batmandaki Suriyeli Sığınmacılar Eğitim Sistemine Dahil Edilecek

Batmandaki Suriyeli Sığınmacılar Eğitim Sistemine Dahil Edilecek

Batman Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, 6 Bin 500 Suriyeli öğrencilerden bir bölümünün eğitim sistemine dahil edilmesi çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Türkçe Kursları Açılacak

Ülkelerindeki savaş nedeniyle kaçarak geldikleri Batman`a yerleşen Suriyeli öğrencilerin kendi okullarının dışındaki okullara kayıt yapılması için çalışmalar olduğu belirtildi.

Bu konuda çalışmaların yapıldığını, ancak darbe girişimine takıldığını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Mahmut kurtaran, Suriyeli öğrencilerle ilgili projelerinin olduğunu belirtti.

Kurtaran, 15 Temmuz darbe girişimi Suriyelilere yönelik projelerin hayata geçirilmesinde sıkıntılar yarattı. FETÖ`nün maalesef etkileri halen devam ediyor. Darbe girişiminden önce Bakanlığın Suriyeli öğrencilerle ilgili çok güzel çalışmaları vardı. Bu yıl Suriyeli birçok çocuk okullara alınacaktı. Suriyelilerle ilgili Türkçe kurslar açılacaktı, okullar planlanacaktı. Suriyeli öğrenciler bizim eğitim sistemimize dâhil edilecekti ama ne yazık ki hain FETÖ darbesi bu projelerin gecikmesine neden oldu ifadelerini kullandı. Batman`da yaklaşık 17 bin Suriyeliden 6 bin 500`ünün okul çağındaki çocuklar olduğunu belirten Kurtaran, Şimdiye kadar bunlardan sadece bin 500`ü okullu olabilmişti. Bizim bu çocuklarla ilgili önemli çalışmamız var. Özellikle birinci sınıfta okuyacak olan Suriyeli çocukları kendi eğitim sistemimize dâhil edeceğiz. Suriyeli öğrenciler normal diğer öğrencilerimiz gibi istedikleri okullarda okuyabilecekler. Aynen Batman`daki diğer hemşehrilerimiz gibi onlarda çocuklarını okullara kaydedebilecekler. Tabi bu birinci sınıflar için geçerlidir. Diğer öğrencilerle beraber eğitimlerini sürdürebilecekler dedi.



2024-YÖKDİL/2 başvuruları başladı

Öğretmenler yaz dönemi mesleki çalışmada

ÖSYM, 2024-YKS ile güncelleme işlemlerini başlattı

Bakan Tekin, 'Dayanıklı Sınıflar Hareketi' eğitim kursunda

Balkan Üniversiteler Birliği’nin yeni başkanı Karadağ

'Yeşil Geleceğim, Ailem ve Ben' resim yarışması sonuçlandı

Minteks'e e-twinning projesi kapsamında ziyaret

İzmir'de ‘Dilimizin Zenginlikleri’ne kapanış

TÜBİTAK projelerinde Bursa'dan Türkiye derecesi elde edenlere teşekkür

TSKB'den 7 farklı ilde 7 okul kütüphanesi

Liseli gençler heyecan verici bilim deneyimi yaşadı

İstanbul'da kadınlar 'kaynakçılık' öğreniyor

Uzmanı 2024 YKS’yi değerlendirdi! TYT okuduğunu anlayan öğrenciyi seçiyor!

İstanbul'da 'Altın Bilezik' öğrencilerine iş fırsatı

Öğretmenlerin iller arası yer değiştirmeleri belli oldu