EĞİTİM

EĞİTİM Haberleri

Eğitim Sigortalarını İhmal Etmeyin

Eğitim Sigortalarını İhmal Etmeyin

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, öğrenci velilerine `eğitim sigortası` yapma çağrısında bulundu.

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, öğrenci velilerine eğitim sigortası yapma çağrısında bulundu.

Özerdem, Eğitim sigortası ile öğrencinin velisi hayatını kaybettiğinde, öğrencinin eğitim-öğretim süreci teminat altına alınmış oluyor. Cüzi ve sembolik sigorta primleri ile önemli bir hizmet elde edilmiş oluyor. dedi.

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, sigorta denilince akıllara genelde Trafik sigortasının geldiğini, ancak sigortanın hayatın hemen her alanında yer kapladığını belirtti.

Özerdem, Okullar açıldı, öğrenciler manevi olarak, veliler de maddi olarak kendilerini okullara hazırladılar. Öğrencinin okul hayatı, hep aynı kalacak zannediliyor. Oysa, hayatın en önemli dersi ölümdür. Öğrenci velileri, ölüm gerçeğini göz önünde bulundurarak eğitim sigortası yaptırmalıdır. dedi.


Eğitim sigortası yapılması halinde öğrencinin mağdur olmayacağına dikkati çeken Özerdem, şöyle devam etti:

Hayat hikayelerini okurken, `Babam öldü, okulu bıraktım`, ya da `Annem öldükten sonra okula devam edemedim` denildiğini görürüz. Eğitim sigortası, işte bu cümleleri ortadan kaldırıyor. Eğitim sigortası, öğrenci velisi tarafından öğrencinin eğitim-öğretim hayatının, o süreci teminat altına alınması anlamına geliyor. Eğitim-öğretimin durumuna göre sembolik ve cüzi ücretlerle ödenecek eğitim sigortası, velinin ölümü halinde öğrencinin eğitimi için ihtiyaç duyduğu yıllık parayı sağlıyor. Ancak şunu da belirtmek gerekir: Bu bir birikim fonu değildir. Bu, bir hayat teminatı fonudur. Ölüm haricinde başka bir şekilde para almak mümkün değildir. `Biriken paramı alayım` denilecek bir durum yoktur.

Ülke genelinde sigorta bilincinin artırılmaya çalışıldığını, bu konuda Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği`nin de etkin bir rol aldığını kaydeden Özerdem, Gayretlerimize rağmen bazı noktalarda eksik kaldığımızı görüyoruz. Mesela teminatı Doğal Afetler Sigorta Kurumu tarafından karşılanan Zorunlu Deprem Sigortası`nda Türkiye`de yüzde 40, Afyonkarahisar`da ise yüzde 17-18`lik bir başarı söz konusu. Oysa Zorunlu Deprem Sigortası`nda, mesela dairesinin metrekaresi başına yıllık 1 lira 25 kuruş ödüyorsunuz, bir zarar anında apartman dairesinin maliyetini DASK karşılıyor. diye konuştu.



2024-YÖKDİL/2 başvuruları başladı

Öğretmenler yaz dönemi mesleki çalışmada

ÖSYM, 2024-YKS ile güncelleme işlemlerini başlattı

Bakan Tekin, 'Dayanıklı Sınıflar Hareketi' eğitim kursunda

Balkan Üniversiteler Birliği’nin yeni başkanı Karadağ

'Yeşil Geleceğim, Ailem ve Ben' resim yarışması sonuçlandı

Minteks'e e-twinning projesi kapsamında ziyaret

İzmir'de ‘Dilimizin Zenginlikleri’ne kapanış

TÜBİTAK projelerinde Bursa'dan Türkiye derecesi elde edenlere teşekkür

TSKB'den 7 farklı ilde 7 okul kütüphanesi

Liseli gençler heyecan verici bilim deneyimi yaşadı

İstanbul'da kadınlar 'kaynakçılık' öğreniyor

Uzmanı 2024 YKS’yi değerlendirdi! TYT okuduğunu anlayan öğrenciyi seçiyor!

İstanbul'da 'Altın Bilezik' öğrencilerine iş fırsatı

Öğretmenlerin iller arası yer değiştirmeleri belli oldu