Siirt'te terör operasyonu: 20 gözaltı

Siirt'te terör operasyonu: 20 gözaltı

Siirt'te 24 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 18 PKK'lı ile bunlara yardım ve yataklık ettiği belirtilen 2 kişi olmak üzere toplam 20 kişi yakalanıp gözaltına alındı.

PKK/KCK`ya yönelik bugün sabah saat 05.30 sıralarında Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen terör operasyonunda, 24 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Baskınlar sırasında, kırsaldan gelerek eylem yapmak üzere olan PKK`lı Z.C., buna yardım eden 2 kişi olmak üzere toplam 20 kişi yakalandı. Arama yapılan adreslerde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Siirt Valiliği tarafından konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

29.09.2016 günü saat 05.30`da İl Emniyet Müdürlüğümüzce, PKK/KCK terör örgütüne yönelik 24 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda PKK/KCK terör örgütünün dağ kadrosundan il merkezine silahlı eylem yapmak amacıyla gelen Z.Ç. isimli bir terör örgütü mensubu bir adet AK 47 uzun namlulu silah, 2 el bombası ile yakalandı. Örgüt mensubuna yardım eden 2 şahıs gözaltına alındı. Aynı operasyonda ilimizde örgüt adına sizde mahalle timleri oluşturdukları tespit edilen silahla eylem hazırlığında olan 17 PKK/KCK Terör Örgütü üyesi şahıslar da çok miktarda mühimmat ile yakalandı. Yapılan operasyonda toplamda 20 terör örgütü mensubu yakalandı. Operasyon kapsamında; bir adet Bixi marka uzun namlulu silah, bir adet AK 47 marka uzun namlulu silah, bir adet roketatar, 2 adet anti tank mayını, 13 adet anti personel roket başlığı, 6 adet el bombası, 3 adet AK 47 silaha ait şarjör, 90 adet AK 47 silaha ait dolu fişek, 767 adet Bixi marka uzun namlulu silaha ait dolu fişek, 2 adet Aselsan Cobra marka el telsizi, Ele geçirildi. Halkımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden tüm yasadışı unsurlara yönelik mücadelemiz kararlılıkla sürecektir.