Tarih: 29.09.2016 02:22

ABD: Rusya'ya saldırı olabilir

Facebook Twitter Linked-in

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında, Suriye`de devam eden iç savaşa dair değerlendirmeler yaparken, Rusya`yı uyardı.

John Kirby, ?Suriye`de iç savaşın devam etmesi durumunda aşırıcı gruplar Suriye`deki bu durumu istismar edebilir ve operasyonlarını genişletebilir. Hiç şüphe yok ki bu Rusya`nın menfaatleriyle çatışabilir ve Rusya şehirleri dahi bu saldırılara maruz kalabilir. dedi.

İç savaşın devam etmesi durumunda Suriye`de savaşan Rus askerinin de bundan zarar göreceğini belirten Kirby, şöyle konuştu:

SAVAŞ UÇAKLARINI KAYBEDEBİLİRLER

?Rus askerleri ceset torbalarında ülkelerine dönebilir. Rusya kaynaklarını ve daha fazla savaş uçağını kaybedebilir.

Öte yandan Kirby, Suriye`de iç savaşın sona ermesi adına sorumluluğun Rusya`da olduğu şeklindeki görüşlerini yineleyerek, ?Bakan Kerry sorumluluğun Rusya`da olmaya devam ettiğini ve insani yardımların gerekli bölgelere ulaşmasının sağlanması gerektiğini söyledi. diye konuştu.

Rusya`nın ve Beşşar Esed rejiminin Suriye`de sivillere ve hastanelere yönelik saldırılarından derin kaygı duyduklarını belirten Kirby, ?Bakan Kerry, ABD`nin ve müttefiklerinin bu durumdan Rusya`yı sorumlu tuttuğunu açıkça söyledi. ifadesini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —