İçişleri Bakanı Soylu Şırnak'ta

İçişleri Bakanı Soylu Şırnak'ta

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak`ta PKK`lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 6 askerin cenazesine katılmak ve bazı temaslarda bulunmak üzere kente geldi.

Yapımı süren Şırnak-Van karayolunda güvenliği sağlayan askerlere PKK`lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen 6 asker için tören düzenlendi.

Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında düzenlenen törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Çakırsöğüt 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin ile şehitlerin silah arkadaşları katıldı.

Törende şehitlerin Türkiye bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu, dua edildi.

Törenin ardından şehitler Jandarma Astsubay Çavuş Yunus Çiçek`in cenazesi (22) Afyonkarahisar`a, Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Alda`nın (23) cenazesi Kayseri`ye, Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Güneri`nin (23) cenazesi Aydın`a, Jandarma Uzman Onbaşı Burak Perçin`in (22) cenazesi Samsun`a, Jandarma Uzman Çavuş Tolga Özdinç`in (26) cenazesi Adana`ya, Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Tosun`un (24) cenazesi İstanbul`a uğurlandı.

Terörle ve teröristle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Soylu, şöyle konuştu:

Ancak terörü meşru göstermeye çalışan, teröre meşruiyet ve destek sağlamaya çalışan unsurlarla, terörle mücadeleyi nasıl kararlılıkla yapıyorsak, daha fazla bir kararlılıkla onlarla da mücadele edeceğiz. Bu toprakların özgürlüğünü ve hürriyetini akamete uğratmaya çalışanlara gereken cevabı veriyoruz.

Bu cevabı verirken de terörü ortadan kaldırabilmek için ne kadar dirayetli olduğumuzu da tüm güvenlik kuvvetlerimizle ortaya koyuyoruz. Milletimiz de bütün iradesiyle bunun arkasındadır.

Hain ve alçak bir saldırıyla bir taraftan evlatlarımıza ve güvenlik kuvvetlerimize kastediyorlar bir taraftan da, `Biz buraları yaptırmayız.` diyorlar. Zavallılar. Bu zavallılıklarını yakın zamanda hep birlikte gördük, görmeye devam edeceğiz. Ama bunları destekleyenler, bunlardan daha zavallılar.

Güvenlik kuvvetlerimiz operasyonlarını aralıksız sürdürecek. Kış mış yok. Bütün mevsimler içerisinde, bunlar neredeyse tepelerine bineceğiz ve bu terörizmi de terörizmi meşru göstermek isteyenlerin de heveslerini, hayallerini ortadan kaldıracağız ve kıracağız