Fed Başkanı Yellen: Ekonomi Yıl Sonunda Faiz Artırılmasına Hazır Görünüyor

Fed Başkanı Yellen: Ekonomi Yıl Sonunda Faiz Artırılmasına Hazır Görünüyor

Yellen, ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi`nde Fed`in ticari bankalara yönelik düzenlemeleri hakkında sunum yaptı.

Yellen, ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi`nde Fed`in ticari bankalara yönelik düzenlemeleri hakkında sunum yaptı. 

ABD bankacılık sektörüne yönelik denetim ve regülasyonlarda 2007-2008 finansal krizinden bu yana büyük ilerleme kaydedildiğini anlatan Yellen, küresel çapta sistematik öneme sahip Amerikan bankalarının sermayelerinin de ciddi derecede güçlendiğini kaydetti.

Yellen, büyük bankalara yönelik yeni düzenlemeleri değerlendirdikleri ancak daha küçük finansal kuruluşlara yönelik zorunlulukları azaltmayı amaçladıklarını bildirirken, bu çerçevede stres testlerinde bazı değişiklikler yapılacağını dile getirdi.

AŞIRI ISINMAYI ÖNLEMEK İÇİN FAİZ ARTIRILMALI

Konuşmasının ardından temsilcilerin sorularını yanıtlayan Yellen, para politikasına yönelik değerlendirmelerde de bulundu. Yellen, iyileşmeye devam eden iş gücü piyasasının 2016`da aylık ortalama 180 bin kişiye istihdam sağladığı bilgisini aktarırken, bu hızın uzun vadede sürdürülebilir olmadığına işaret etti.

Mevcut istihdam artış hızının devam etmesinin ekonominin aşırı ısınmasına neden olabileceğini ifade eden Yellen, bunun daha agresif sıkılaştırma adımları gerektirebileceğinin altını çizdi.

Yellen, aşırı ısınma riskini engellemek için parasal desteğin kademeli olarak kaldırması gerektiğini belirtirken, Ekonomi yıl sonunda faiz artırılmasına hazır görünüyor dedi.

Diğer Fed üyelerinin de bu yıl bir kez faiz artırılmasının uygun olacağını düşündüğünü anımsatan Yellen, buna karşın Fed`in önceden belirlenmiş bir zaman çizelgesi ya da takvimi olmadığını vurguladı.

Yellen, ayrıca yüzde 2 enflasyonun tavan olarak kabul edilmediğini söyleyerek, Fed`in enflasyonun hedefi aşmasına izin verebileceğinin sinyalini verdi.

Muhabir : Gülbin YıldırımYayınlayan : Kamuran Akkuş

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN Hürriyet

Kruvaziyer turizmi ön plana çıkarılacak

Prysmian Türkiye’de üst düzey atama

Beyaz Çimento ihracatında liderlik sürüyor

Dijital reklam sektörü daha da büyüyecek

İletişim sektörü yüzde 25 büyüyecek

Kabotaj Bayramı’nda Emrah Yılmaz Çavuşoğlu’ndan önemli açıklamalar

Azerbaycan'dan ithalata yeni kolaylıklar!

Filmaşin ithalatına 3 yıl ek mali yükümlülük

Marmaralı işverenler istihdamda artış bekliyor

Tedarik sanayinde esneklik ve dirençlilik daha da önem kazandı

ÇCSİB Başkanı Erdem Çenesiz’den ihracatta yeniden yükseliş sinyali

Benzin ve motorine yeni zam!

Ticaret'ten paslanmaz çelikte damping soruşturması!

Bakan Bolat: En yüksek aylık ihracata ulaştık

YASED'den FATF değerlendirmesi