ABD'de kritik oylama: Hükümet kapanabilir

ABD'de kritik oylama: Hükümet kapanabilir

ABD Senatosu, ülkedeki federal kurumların kaynak yetersizliği nedeniyle kapanmasını önleyecek geçici bütçe tasarısını onaylamadı.

Tasarının 3 gün içinde onaylanmaması hükümetin kapanmasına neden olacak.

Federal hükümetin 30 Eylül Cuma gecesi resmi olarak `kapanmasını` 9 Aralık`a erteleyecek geçici bütçe tasarısı ABD Senatosu`nda 45`e karşı 55 oyla reddedildi. Tasarının Senato`dan geçmek için gereken 51 `evet` oyuna ulaşamamasında 42 Demokrat Kongre üyesinin muhalefeti önemli rol oynadı. Demokratlar, tasarıya, Michigan`ın zehirli içme suyu skandalıyla gündeme gelen Flint şehri için finansal yardım içermemesi nedeniyle karşı çıktı. Tasarıya, ayrıca Kongre`nin Cumhuriyetçi liderleri Mitch McConnell ve Paul Ryan`ın desteklemesine karşın 13 Cumhuriyetçi senatörün red oyu vermesi dikkati çekti.

`TASARI 30 EYLÜL GECESİ OBAMA`NIN MASASINDA OLMALI`

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde Demokratların Flint`e yönelik yardım taleplerine destek verirken, Başkan Obama, aylardır Kongre`nin Flint halkına temiz su kaynakları için kaynak sağlaması gerektiğini belirtiyor dedi. Earnest, buna karşın Obama`nın hükümetin kapanmasını kesinlikle istemediğini vurgulayarak, Temsilciler Meclisi ve Senato`daki Cumhuriyetçi liderlerin görevi, partiler üstü bir bütçe tasarısını 30 Eylül gecesi Obama`nın masasında olacak şekilde geçirmek ifadelerini kullandı.

BÜTÇE KRİZLERİ BUGÜNE KADAR HÜKÜMETİ 12 KEZ KAPATTI

Eğer geçici bütçe gelecek 3 gün içinde onaylanmazsa, 2013`te 16 gün boyunca kapalı kalan federal kurumlar iki yıl aradan sonra yeniden kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Federal mali yılın 1 Ekim`de başlayıp, 30 Eylül`de sona erdiği ABD`de her sene çetin pazarlıklara neden olan bütçe krizleri, hükümetin bugüne kadar toplamda 12 kez kapanmasına neden oldu.
 



Rus ajansı: FETÖ'nün suikasti olabilir

Türkiye'den Moskova kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le telefonda konuştu

Başbakan Yıldırım?dan Rus Büyükelçi?ye suikast açıklaması

Kurtulmuş: Rus halkına başsağlığı diliyorum

Malatya'da FETÖ operasyonu: 20 polis tutuklandı

HDP Eskişehir il eşbaşkanları tutuklandı

Dışişleri Bakanlığı Ürdün?de gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

Halep için telefon diplomasisi

Erdoğan: Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz

Bakan Çelik Twitter'dan uyardı

Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile telefonda görüştü

Numan Kurtulmuş: Referanduma doğru gidiyoruz!

Bahçeli?den sağduyu çağrısı

Bakanlar Kayseride