Operasyon: 3 kız PKK'dan kurtarıldı

Operasyon: 3 kız PKK'dan kurtarıldı

Van'da PKK'lı teröristler tarafından dağa götürülmek istenirken, polisin düzenlediği operasyonla kurtarılan 3 kız emniyette ifadelerinin ardından ailelerine teslim edildi.

Van`ın Erciş İlçesi`nde, 24 Eylül`de PKK`lı teröristler tarafından dağa götürülmek istenen, yaşları 15 ile 18 arasındaki 3 kız, polis tarafından Van`ın Edremit İlçesi Kurubaş Mahallesi`nde yapılan operasyonla kurtarıldı. Kızları terör örgütü PKK`nın dağ kadrosuna götürmeye çalışan şüpheliler V.A. ve E.L. ise gözaltına alındı.

Operasyon sonrası Van Cumhuriyet Başsavcılığı`nca ifadesi alınan 3 kız, ailelerine teslim edildi. İkisi lise öğrencisi olduğu belirlenen kızlar, savcılıktaki ifadelerinde, pişman olduklarını söyledi. Kızlar, kendilerini dağa götürmek isteyen kişilerden de şikayetçi oldu.

Kızlar ifadelerinde planın HDP Erciş İlçe Başkanlığı`nda yapıldığını ve V.A.`nın burada kendilerini yönlendirdiğini söyledi. Yakalanmadan bir gün önce Erciş`teki bir kafede arkadaşlarıyla bir araya geldiklerini anlatan kızlarndan biri ifadesinde şunları söyledi:

Arkadaşım, konuştuğumuz sırada HDP ilçe binasına gideceğini söyledi. Daha önce partiyle bir ilişkisinin olduğunu bilmiyordum. Birlikte HDP`ye gittik. Arkadaşım orada bir erkekle konuşuyordu. Çıktığımızda ne olduğunu sordum. Arkadaşım da bana `Dağa gitmek istiyorum` dedi. Ben daha önce böyle bir düşüncesinin olduğunu duymamıştım. Kendisine gitmemesi ve okumamız gerektiğini söyledim. Akşammesajlaştığımızda `Yarın gidiyorum, hakkını helal et` diye mesaj attı. Ben de `Seni yalnız bırakmam ben de geliyorum` diye cevap yazdım. HDP`de konuştuğu kişiylesabah buluşup gideceğimizi söyledi. V.A. ile yola çıktıktan sonra aracımıza bir kişi daha bindi.

Gözaltındaki V.A. ve E.L.`nin sorgularının sürdüğü belirtildi.