İş adamı cinayetinde ceza yağdı!

İş adamı cinayetinde ceza yağdı!

Adana?da, iş adamı Ömer Cevizci?yi 3 bin 500 lira karşılığında iki tetikçiye öldürttüğü ileri sürülen emlakçı ile 4 kişinin yargılandığı dava sonuçlandı.

Sabah`tan Nazan Erdem`in haberine göre Adana`daki olay 30 Ocak 2015`te Huzurevleri Mahallesi`nde Ömer Cevizci`nin işyerinin önünde meydana geldi. Temizlik şirketi sahibi Cevizci, ofisinden çıktığı sırada kar maskeli 2 kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili Ali Konuk, Ümit Karakayış ve Burak Avanoğlu gözaltına alındı. Ömer Cevizci`nin ailesi, saldırganları Cevizci ile aynı apartmanda yaşayan emlakçı Tufan Liceli Sümer`in azmettirdiğini ileri sürdüler. Ölen adamın yakınları, Olaydan 3 gün önce Tufan, eşini dövüyordu. Ömer ile eşi Hazal da kavgayı ayırmak istedi. Tufan araya giren Ömer`i ve Hazal`ı tartaklayıp, tehdit etti dediler.

İYİ HALDEN 25`ER YIL HAPİS

Cinayeti işlediği ileri sürülen Burak Avanoğlu ve Ali Konuk ile bu kişileri azmettirdiği iddia edilen Tufan Liceli Sümer, Ümit Karakayış ve Vedat Aydın tutuklandı. Azmettirici 3 şüphelinin, cinayeti işleyen 2 kişiye 3 bin 500`er lira verdiği öne sürüldü. Mahkeme heyeti, tetikçi Ali Konuk ve Burak Avanoğlu ile azmettirici olduğu belirtilen Tufan Liceli Sümer`i önce müebbet hapse mahkum etti. Sanıkların iyi hallerinden dolayı ceza 25`er yıla indirdi. Cinayete yardımcı oldukları iddia edilen Vedat Aydın 12 yıl 6 ay, Ümit Karakayış ise 8 yıl 4 ay hapis cezasına mahkûm edildi.