Tarih: 26.09.2016 23:22

İngiliz Bakan'dan ikinci darbe açıklaması

Facebook Twitter Linked-in

AB Bakanı Çelik ile İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson ortak basın toplantısı düzenledi.

Johnson, Gündeydoğu Anadolu`da bazı aşiretlerin İngilizler tarafından borçlarının ödendiği ve Türkiye`de yeni bir darbe girişimi olacağı iddialarının asılsız olduğunu dile getirdi.

Çelik`in ve Johnson`ın konuşmasından satır başları şöyle:

ÖMER ÇELİK: BİZİM İÇİN BURADA OLMASI ÇOK ÖNEMLİDİR

Türkiye`nin 15 Temmuz darbe girişimine en büyük destek sayın Bakan`dan geldi. Türkiye`nin bu mücadelesini desteklediğini ve yapılması gereken işin ilk olarak Türkiye`yi ziyaret etmek olduğunu söyledi.

Kendisine espri olarak söylemiştim, `ikimiz de Osmanlı`yız, kendi dostlarınızın arkadaşlarınızın olduğu ülkeye ziyaret yapmanız çok önemlidir` diye. Verdiği sözü tuttu. Bizim için burada olması çok önemlidir. Nitekim her zaman için Birleşik Krallık AB`ye üyeliğimize de destek vermiştir.

AB konusunda gerek ikili ticaret anlaşmaları, gerek Avrupa`nın geleceği konusunda Birleşik Krallık`la yakın ilişkiler sürdürmeye devam edeceğiz. Brexit içerisinde Türkiye karşıtı olarak söylemler oldu. Bunu kötü parantez olarak kapatıp gelecekle ilgili çalışmamız lazım. Avrupa`da yükselen ırkçı ve anti-semitizme karşı yapacak çok iş var. Avrupa`nın geleceğinin şekillenmesinde yardımlaşmalarımız devam edecek.

BORIS JOHNSON: TÜRK MARKA BULAŞIK MAKİNASI KULLANIYORUM

Umarım Suriye`de istikrar yakın zamanda gelir. Türkiye bu süreçte hayati bir rol oynamaya devam edecek. Sayın Ömer, sizin bu  süreçte İngiltere ile Türkiye arasındaki vizyonunuz çok önemli. İki Osmanlı`dan gelen insan olarak birbirimize bakarak gelecek için paylaşacak çok şeyimiz var. Yoğun bir ilişkiden bahsediyoruz. Türkiye her yıl 2 milyon İngiliz turisti ağırlıyor. Umarım İngilizler burada iyi davranıyorlardır. Bizler de çok şanslıyız. Birleşik Krallık`ta Türk ürünlerini alma şansına sahibiz. Ben Türk marka bir bulaşık makinası kullanıyorum. Gerçekten çok iyi çalışıyor.

JOHNSON: YENİ DARBE GİRİŞİMİ İDDİALARI ASILSIZ VE SAÇMA

Türkiye`nin siyasi, ekonomik ve Avrupa Birliği açısından ileriye gittiğini görüyoruz. Biz Avrupa Birliği`nden çıkmış olsak da Avrupa`dan çıkmış değiliz. Bunu sizden duymak beni memnun etti. Biz Türkiye`ye destek olmaya devam edeceğiz. Bizim ortaklığımız hem AB`nin hem de iki ülke için çok hayati. Osmanlı tarihinden bu yana gelen işbirliğimizi devam ettireceğimizi inanıyorum. Yeni darbe girişimi iddiaları saçma ve asılsız. Türkiye`yi desteklemeye devam edeceğiz




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —