Milli Eğitim Müdürü Tünçmen Eğitim Projelerini Açıkladı

Milli Eğitim Müdürü Tünçmen Eğitim Projelerini Açıkladı

Adıyaman?ın Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, basın mensupları ile bir araya gelerek 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı ile ilgili yapmış oldukları proje ve hazırlık faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Adıyaman`ın Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, basın mensupları ile bir araya gelerek 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı ile ilgili yapmış oldukları proje ve hazırlık faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Kahta Öğretmenevinde düzenlenen basın toplantısına, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, şube müdürleri ve basın mensupları katıldı.

İlçedeki eğitim sorunlarının köklü değişimleri ile ilçenin başarı sıralamasında hak yere doğru gittiğini kaydeden Tünçmen, taşıma sorunu, ücretli öğretmenlik, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nün yeni binası, müdür rotasyonları, faaliyete yeni giren okulların eğitime hazır olması durumu ve okullardaki güvenlik önlemleri ile ilgili bilgiler verdi.

Sınav sonuçlarından öğrenci yerleştirmeleri ve projeler bazında çok büyük oranda bir başarı yakaladığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, ilçenin eğitim durumunun her yıl biraz daha yükseldiğini söyledi.

Tünçmen, Gerek sınav sonuçları ve öğrenci yerleştirmede, gerekse de projeler bazında çok önemli oranda bir başarı ivmesi yakaladık. Gayemiz eğitimde hedef atlamak. 2016-2017 Eğitim ve öğretim yılında çok umutluyuz. Eğitim-öğretim, ulusların geleceğe daha dinamik, daha net bakabilmelerini sağlayan ve kendilerine doğrudan yatırım yaptıkları temel argümandır. Bu perspektiften bakınca bu dinamiğin zincir halkaları da elbette öğretmen-öğrenci ve velidir. Bu hususta iş birliği içerisinde hareket ederek özveri içerisinde başarının yakalanacağına inanıyorum.

Müdürlüğümüze bağlı, 7 Anaokulu, 70 Birleştirilmiş Sınıflı İlkokul, 40 Müstakil İlkokul, üçü imam hatip ortaokulu, olmak üzere 39 ortaokul, 3 Özel Lise, 14 Resmi Ortaöğretim Kurumu, 2 Özel Eğitim ve Uygulama Okulu, bir Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu), Öğretmenevi, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü olmak üzere toplamda 177 kurumumuz bulunmaktadır. İlçemizde hemen hemen her düzey lise mevcuttur. Çıraklık Eğitim Merkezimiz (Mesleki Eğitim Merkezi) açıldı. Öğrenci sayısı bakımından da oldukça yüksel bir potansiyele sahibiz.

Anasınıfında bin 376, ilkokulda 11 bin 65, ortaokulda 11 bin 843 ve ortaöğretim kurumlarında 9 bin 34 olmak üzere toplamda 3 bin 318 öğrencimiz bulunmaktadır. Rakamlardan da anlaşılacağı üzere öğrenci potansiyelimiz bazı illeri aşan bir durumdadır.

Bakanlığımızın öğrenci sayısı, derslik ve ders yüküne göre açtığı norm 2 bin 70`tir. Hali hazırda mevcut öğretmen sayımız bin 895 ve öğretmen ihtiyacımız da verilen norma göre 175`tir. Yani öğretmen noktasında biraz sıkıntımız bulunmaktadır. Aslında her yıl ilçemize ilk atamada düzenli olarak öğretmen ataması yapılmaktadır. Ancak ilçemizde dışarıya doğru sürekli öğretmen sirkülasyonu olduğundan dolayı bu boşluk meydana gelmektedir. Şu anda boşluk bulunan kadrolarımıza norm fazlası öğretmenlerimizi görevlendirerek mevcut öğretmenlerimizin ders yükünü 30 a tamamlayarak ve ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılarak ihtiyaç tamamlanmıştır.

Eğitim-öğretimde değerlendirme yaparken geniş bir perspektiften bakmak gerekir. Çünkü bunun sadece öğretmen ve öğrenci ayağı yoktur. Bir sorun analizi yaptığımız zaman birkaç hususla karşılaşıyoruz. Bunlardan arasında mesleki tükenmişlik, altyapı sorunlarımız, derslik eksiklikleri, ekonomik durum, velilerimizin eğitime yaklaşımı, veli-öğretmen-öğrenci koordinasyon eksikliği ve benzeri gibi temel bazı sıkıntılarımızı sayabiliriz. Bunun yanında taşımalı eğitim ve birleştirilmiş sınıflarımızın olması, velilerimizin tarım veya diğer işlerini eğitimden daha ön planda tutmaları gibi birtakım sorunlarımız bulunmaktadır. Bunların hepsinin üstüne dirayetli bir şekilde gideceğiz ve inşallah basamak basamak halletmeye çalışacağız.

Şimdi bizim eğitime bakış açısı noktasında değerlendirmelerimiz var. Bir kere sorunun parçası değil çözümün parçası olmamız lazım.

2015-2016 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçen bir lise, iki ortaokul, bir ilkokul ve Halk Eğitim Merkezi olmak üzere toplamda 5 okul ve 104 derslik eğitime kazandırıldı. Yine bu eğitim öğretim yılı içerisinde üç lise, iki temel eğitim okulu, üç anaokulu olmak üzere toplamda 8 okul ve 105 dersliğin inşaatı da devam etmektedir. Devam eden bu inşaatların bir kısmı 2016-2017 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçecektir. Ayrıca iki lise ve üç temel eğitim okulu da yatırım kapsamına alınmıştır ifadelerini kullandı.

Kahta İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ise basın mensuplarının çalışma arkadaşları ve alınan kararlar ile yapılan icraatları kamuoyuna duyurulması açısından önemli bir rol oynadığını belirterek, Yazılı ve görsel basın ile halka duyurulması ve denetilmesi açısından önemli. Uygulamalardaki aksama ve eksiklerin giderilme ile duyurulması açısından da önemli bir konumda. Bu vesileyle 2016-2017 yılı eğitim-öğretim yılının başında Milli Eğitim Müdürlüğümüzün hem daha önce yaptığı proje çalışmalarını, uygulamaları hem de bu sene okullarımız açılırken amaçlarımızı, hedeflerimizi ortaya koymak ve bu doğrultu da hareket etmek için bir araya gelmek ve anlatmak çok önemli. 15 Temmuz Darbe Girişimi kalkışması sonucu Kahta İlçemizde görevden alınan öğretmen sıfatlı kişilerde oldu. Şuan Kahta İlçemizde 1895 öğretmen mevcut. Şuan açığa alınan ve soruşturması devam eden öğretmenlerde bulunuyor. Milli Eğitimimiz tarafından alınan bir kararla norm fazlası öğretmenlerin görevlendirilmesi yapılarak diğer okullarımızda görevlendirilecek. Bu görevden alınan öğretmenler sonucu ortaya çıkan boşluk öğretmen arkadaşlarımızın 21 saat olan zorunlu ek ders saati 30 saate kadar çıkartılmasıyla beraber bu açığı minimum seviyeye indirdik. Arkadaşlarımıza fazladan ders saati verdik. Bu süreç içerisinde çok daha fazla öğretmene ihtiyaç varken norm fazlası gözüken öğretmenlerin görevlendirmedeki saat süresini artırarak öğrencilerimize asil öğretmenin derse girmesi sağladık. İfadeleri kullandı.

Yapılan açıklamaların ardından Kaymakam Gazi Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, şube müdürleri ve basın mensuplarının çektiği hatıra fotoğrafıyla program sona erdi. - ADIYAMAN



Gardiyan Nasıl Olunur? 2024 Gardiyan Olma Şartları ve Başvuru Detayları Nelerdir?

Üstün Başarı Sanat Bursu başvuruları başlıyor

Metehan Karakaşoğlu'nun ismi okulunda yaşatılacak

Lise öğrencilerine 'MEBİ' hayata geçiyor

Bakan Tekin TMV okullarını ziyaret etti

KALE OKULLARI’nda Deprem Tatbikatı

Ankara Büyükşehir Belediyesi NASA Space Apps Challange 2024 etkinliğine ev sahipliği yaptı

Yuvamız İstanbul 'Kısa Mola'lar açıyor

2 milyona yakın öğrenci okul öncesinde

ÖSYM duyurdu.. Özel yetenek sınavı tercihleri başladı

2024-ALES/3 için başvurular başladı

Yuvamız İstanbul öğretmenlerine özel eğitim

İstanbul Üsküdar'da öğrencilere kırtasiye ve giysi desteği

Trakya Üniversitesi, Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği’nin genel kuruluna katıldı

İstanbul'da genç üniversitelilere eğitim desteği