Çavuşoğlu: Yeni delilleri şimdi gönderdik

Çavuşoğlu: Yeni delilleri şimdi gönderdik

Çavuşoğlu, 'Darbe girişiminin arkasında Gülen'in kendisi ve ona bağlı olan kişilerin olduğunu gösteren delilleri de şimdi gönderdik' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Darbe girişiminin arkasında Gülen`in kendisi ve ona bağlı olan kişilerin olduğunu gösteren delilleri de şimdi gönderdik. Dolayısıyla yasal süreç başlamıştır. Müttefikimiz ABD`den, bu süreci tamamlamasını mümkün olan en kısa sürede onu iade etmesini bekliyoruz. dedi.

France 24 haber kanalına konuşan Çavuşoğlu, Fetullah Gülen`in ABD`den iadesine ilişkin bir soruya, Biz bu terör örgütünü suçlamıyoruz, FETÖ terör örgütünün Türkiye`deki başarısız darbe girişiminin arkasında olduğundan yüzde yüz eminiz. ABD dahil herkes Fetullah Gülen ve ona bağlı olanların bu darbe girişiminin arkasında olduğunu biliyor. Biz ABD`den onun bize iade edilmesini istedik. Amerikalılar bizimle işbirliği yapacaklarını söylediler ve kanıtları istediler. karşılığını verdi.

Çavuşoğlu, darbe girişimiyle ilgili kanıtların ABD`ye gönderilmesine ilişkin soruyu şöyle cevapladı: Evet, Gülen`in ve ona bağlı olanların darbe girişimi öncesi karıştığı yasadışı faaliyetlere ilişkin bazı kanıtları gönderdik. Darbe girişiminin arkasında Gülen`in kendisi ve ona bağlı olanların bulunduğunu gösteren delilleri de şimdi gönderdik. Dolayısıyla yasal süreç başlamıştır. Müttefikimiz ABD`den, bu süreci tamamlamasını, mümkün olan en kısa sürede onu iade etmesini bekliyoruz. Gülen`in iadesinin ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin bir soruya ise Çavuşoğlu, Buna mahkeme karar verecek. İyimseriz. Bunun gibi teröristlerin demokratik toplumlarda yeri yok. karşılığını verdi.

 



Rus ajansı: FETÖ'nün suikasti olabilir

Türkiye'den Moskova kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le telefonda konuştu

Başbakan Yıldırım?dan Rus Büyükelçi?ye suikast açıklaması

Kurtulmuş: Rus halkına başsağlığı diliyorum

Malatya'da FETÖ operasyonu: 20 polis tutuklandı

HDP Eskişehir il eşbaşkanları tutuklandı

Dışişleri Bakanlığı Ürdün?de gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

Halep için telefon diplomasisi

Erdoğan: Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz

Bakan Çelik Twitter'dan uyardı

Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile telefonda görüştü

Numan Kurtulmuş: Referanduma doğru gidiyoruz!

Bahçeli?den sağduyu çağrısı

Bakanlar Kayseride