Kilis Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, yaşanan olumsuzluklar nedeniyle 2015-2016 eğitim öğretim yılının Kilis için kayıp bir dönem olduğunu söyledi.
Alagöz, Öğretmenevinde yaptığı açıklamada, kent genelinde 155 devlet okulunda bin 745 öğretmenle 31 bin 545`i Türk yaklaşık 50 bin öğrenciye eğitim verildiğini ifade etti.
Kilis`in Türkiye`nin en zor noktasında bulunan bir sınır ili olduğunu anlatan Alagöz, geçtiğimiz dönemlerde kentin eğitim öğretim alanında adından ciddi anlamda pozitif söz ettiren bir il olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:
Yaklaşık 3 ay önce burada göreve başladım. Eğitim öğretim alanında da 2015-2016 eğitim öğretim döneminde öğrendiğim kadarıyla kayıp bir eğitim öğretim yılı olarak geçmiştir. Kilis, 2016-2017 eğitim öğretim yılında hak ettiği yere kavuşacaktır. Daha önceleri eğitim ve öğretimde ciddi başarılar ile dolu isminden söz ettiren bir ilimiz, inşallah bu sene aynı sendromu yaşamayız. Devletimizin alacağı tedbirlerle geçen seneki acı tecrübeleri yaşamayız. Yine Kilis eğitim öğretim alanında inşallah hak ettiği yere 2016-2017`de kavuşacaktır. Ekibimizle gece gündüz çalışıyoruz.
Kilis`te eğitim öğretim için alt yapı sorunu olmadığına işaret eden Alagöz, Türkiye standartlarında derslik başına düşen öğrenci sayısı 35 iken bu sayının Kilis`te 25 civarında olduğunu söyledi.
Suriyeli ve Türk öğrencilerin karma eğitime geçeceğini de değinen Alagöz, Suriyeli öğrenciler bizim kardeşlerimizdir. Bir alamda vatandaşlarımız veya vatandaşımız olmak üzere içimizde barınan insanlardır ve gerçektir. Hepimiz taşın altına elimizi koyacağız., fedakarlık yapacağız, sisteme katılmasını sağlayacağız. dedi.
Suriyeli öğrencilerin kötü düşünceli kesimlerin hizmetine değil, gerçekten yaşadığı ülkenin örfünü, adetini, geleneğini, göneneceğini ve yaşam kültürünü bilen insanlar olarak, yetişmelerine bir eğitimci olarak, katkı sunmak zorunda olduklarını da sözlerine ekledi.