Kan donduran olayı işte böyle anlattılar!

Kan donduran olayı işte böyle anlattılar!

1995?te dayısının öldürdüğü kızlarını evlerinin bahçesine gömüp, sonra da kemiklerini saklayan aile polis ifadesinde her şeyi anlattı.

Yeni Asır`dan Fatih Şendil`in haberine göre İzmir`de film senaryolarını aratmayan 21 yıllık bir cinayet aydınlatıldı. F.T. ve eşi M.T. ile kayınbiraderi İ.A`nın 21 yıl önce eşinden boşanıp baba evine dönen kızları Aynur Tunçdede`yi boğarak öldürdükten sonra evlerinin bahçesine gömdükleri, ardından da topraktan çıkardıkları kemiklerini 19 yıl boyunca evlerinde koli içerisinde sakladıkları ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüphelilerden anne M.T., zaman zaman kızının kemiklerinin bulunduğu kolinin başında dua edip ağladığını söyledi.

Korkunç cinayetin ortaya çıkmasının ardından olay günü 7 aylık olan talihsiz kadının oğlu da anneannesi, dedesi ve dayısından şikayetçi oldu. 1992 yılında ailesiyle Van`ın Muradiye ilçesinden İzmir`e yerleşen F.T, burada bakkal açtı. F.T`nin kızı Aynur Tunçdede (23) ise Şanlıurfa Üniversitesi`nden mezun olduktan sonra evlenip Konya`ya taşındı. Evliliğinden bir oğlu olan Tunçdede, bir süre sonra eşinden boşanıp oğlunu da yanına alarak 1995 yılında İzmir`deki baba evine döndü. O dönemde Aynur Tunçdede`nin dayısı İ.H.A. da çalışmak için geldiği İzmir`de ailenin yanında kalmaya başladı.

Dayısı boğarak öldürmüş

Aynı yıl Ekim ayında Aynur Tunçdede ile babası F.T. arasında eve geç kalma nedeniyle tartışma çıktı. Araya giren İ.H.A., yeğenini yanına alıp ormanlık alana içki içmeye gitti. Birlikte sohbet eden dayı-yeğen gecenin ilerleyen saatlerinde ormanlık alanda uyuyakaldı.

Sabah uyanan İ.H.A., iddiaya göre yeğenini ölmüş halde buldu. Cesedi alıp eve götüren İ.H.A., eniştesi F.T. (75) ve ablası M.T.`ye (66) durumu anlattı. Alkolün etkisiyle yeğenini boğarak öldürmüş olabileceğini, polise teslim olması gerektiğini söyledi. Ancak iddiaya göre baba F.T. karşı çıkarak kızının cesedini Bayraklı`daki evlerinin bahçesine gömdü. Ceset 2 yıl burada kaldı. Çiğli`ye taşınan aile, gömülü yerden kemikleri çıkarıp bir koliye koydu ve Egekent`teki yeni evlerindeki kilere sakladı.

Bu evde 7 yıl oturduktan sonra da Menemen`e taşındı. Kızlarının kemiklerini de yeni evin kilerinde saklamaya devam etti. Tüyler ürperten olayda aile yeni evlerinde kızlarının çürümeye yüz tutmuş kemiklerini 14 yıl boyunca sakladı.

Kızlarının oğlu Taylan Y.`yi de büyüten aile fertleri, çocuk annesini sorduğunda ise `Annen sen küçükken öldü, mezarı Van`da` dediler.

Annesi itiraf etti

Ailenin yıllardır sakladığı cinayet ailenin yakınlarından birinin 5 ay önce İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü`ne kayıp başvurusunda bulunmasıyla ortaya çıktı. Cinayet Büro Amirliği tarafından oluşturulan 4 özel ekip soruşturma başlattı. Ailenin Mersin, Van ve Kocaeli`nde tanıdıkları ile görüşen ekipler anne M.T.`nin ifadesine başvurmak için eve gitti. Polis, evdeki aramada kilerde çamaşır ipiyle bağlanmış koliyi açınca korkunç manzara ile karşılaştı. Koliden çürümüş insan kemikleri çıktığında anne M.T. ağlamaya başlayarak cinayeti itiraf etti. Baba F.T. gözaltına alınırken sorgusunda cinayeti itiraf etti. Mersin`de bulunan İ.H.A. da sorgusunda cinayeti itiraf etti. Anne M.T. ile Baba F.T. ve dayı İ.H.A, iştirak halinde nitelikli olarak kasten öldürmek suçundan tutuklandı.

SUÇU DAYIYA ATTI

Emniyetteki sorgulalarının ardından 3 zanlı adliyeye sevk edildi. Baba F.T., basın mensuplarına Dayısı öldürdü dedi. Bu arada cinayetin işlendiği Bayraklı ilçesindeki evin bahçesinde polisin yaptığı kazıda, genç kadına ait başka kemik parçaları da bulundu.

Cinayet işlendiğinde 7 aylık olan Aynur Tunçdede`nin oğlu T.T. de anneanne, dede ve dayısından şikayetçi oldu.

BELMEK “Yıl Sonu Karma Sergisi” Başkentlilerle buluştu

Hafta sonu nasıl bir hava olacak?

Çocukluklarında başladıkları hediyelik eşya işinin patronu oldular

PTT'den 'Tezhip' pulları tedavülde

Özel Güvenlik Günü ve Haftası’nda Anıtkabir'e ziyaret

Kadınların hassas dönemlerindeki tercihi çikolata değil, tavuklu pilav

Süper Loto’da 6 bilen talihli büyük ikramiyeyi kazandı

Beylikdüzü'nde ilaçlamalar sürüyor

Aşure bereketi bu yıl Temmuz'da

Kaya Sabancı'dan 'endişe' açıklaması

TÜMEVSİAD ekibi Ankara'ya çıkarma yaptı

Galataport İstanbul'da 'Rıhtımda Yoga' ile ikinci buluşma

Ankara Büyükşehir Belediyesinden bağımlılığa karşı panel

Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı

Bu teknolojik ürünler tatil dinlemedi!