Tarih: 23.09.2016 07:22

FETÖ'den mağduriyet tiyatrosu

Facebook Twitter Linked-in

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ üyeliğinden kamudan uzaklaştırılanların itirazları alınmaya başladı. FETÖ, mağdurlar için açılan bu itiraz yolunu da istismar ederek, herkese dilekçe vermeleri talimatı verdi. Başbakanlık İletişim Merkezi`ne mağdur olduğunu iddia ederek başvuranların sayısı birkaç günde 10 bini geçti.

SULANDIRMA ÇABASI

Mağduriyeti de sulandıran FETÖ`cülerin başvuru dilekçelerinde benzer ifadeler kullandıkları belirlendi. FETÖ`nün mağdur dilekçeleri ve asılsız ihbar mektuplarıyla hem bakanlık ve adliyeleri kilitlemeyi, hem de çok sayıda mağdur yaratarak siyasi iradeyi zor durumda bırakmayı ve asıl örgüt üyelerini gizlemeyi hedeflediği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın terör örgütü FETÖ ile mücadelede, At izi it izine karışıyor uyarısının ardından Ankara`da Başbakanlık bünyesinde bir kurul oluşturuldu.

TİTİZ İNCELEME SÜRECİ

Başbakanlık Müsteşarlığı bünyesinde oluşturulan özel kurul ile illerde valilikler bünyesinde başvurular alınmaya başlandı. Başbakanlık bünyesindeki kurul ve valiliklere yapılan başvurularla ilgili titiz bir inceleme süreci işletiliyor. İtirazlar, Başbakanlık Müsteşarı`nın gözetiminde, Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda oluşturulan kurul tarafından inceleniyor. Şikayetçilerin iddialarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığı, ilgili kurumlardan sorularak detaylı bir incelemeye tabi tutulacak.

DİLEKÇE YAĞMURU

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ üyeliğinden kamudan uzaklaştırılanların itirazları alınırken FETÖ`nün mağdurlar için açılan bu itiraz yolunu da istismar ettiği, herkese dilekçe vermeleri talimatı verdiği ortaya çıktı. FETÖ`nün çok dilekçe verdirerek çok sayıda kişi mağdur edildi algısı oluşturmayı amaçladığı öğrenildi.

FETÖ`CÜ OLMAYANLAR MAĞDUR EDİLİYOR

Öte yandan savcılıklara FETÖ üyeleri tarafından isimsiz ihbar mektupları gönderilerek, FETÖ`cü olmayanların ihbar edildiği, bunların gözaltına alınması suretiyle çok sayıda mağdur yaratarak hem siyasi iradeyi zor durumda bırakmak hem de asıl örgüt üyelerini kamufle etmeyi hedeflediği bildirildi.

Günde 10 bin başvuru

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Başbakanlık İletişim Merkezi`ne (BİMER) yapılan başvuruların çoğunun isimsiz veya sahte isimlerle yapılan ihbarlar olduğu öğrenildi. İhbarların asılsız ve kötü niyetli ihbarlar olduğu vurgulanırken FETÖ`nün bu yolla hem bakanlıkları hem adliyeleri kilitlemeyi amaçladığı belirtiliyor. Tüm bu oyunlara karşı, başvuru sahiplerinin yanıltıcı bilgilerle mağdur rolüne bürünmesine geçit verilmeyeceği, dilekçelerin dikkatlice incelenerek ayıklanacağı bildirildi. Edinilen bilgiye göre mağdur başvuruları alınmaya başlandıktan birkaç gün sonra BİMER`e başvuru sayısı bir günde 10 bini geçti.

SAVUNMALARI DA ÖRGÜTLÜ

Mağdur olduğunu iddia ederek başvuru yapanların ise dilekçelerindeki benzerlik dikkat çekti. Benzer ifadeler kullanılan bu dilekçelerin, -aynı kalemden çıkmış hissi uyandırdığı bildirildi. Kendisini aklamak için AKİM, BİMER ve CİMER`e başvuranlar, dilekçelerinde, `benim örgütle bir alakam yok, örgüt mensubu değilim. FETÖ mensuplarının cezalandırılmasını, hak ettikleri cezaları almasını biz de istiyoruz. Mağdur edildik` gibi ifadelere yer verdiler.

Yeni Şafak




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —