Tarih: 22.09.2016 23:22

Erdoğan'dan Biden'a tokat gibi cevap

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York`ta Türk toplumu temsilcileriyle bir araya geldi. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden`la aralarında geçen bir diyaloğu aktardı. 

Erdoğan şunları söyledi:

Koalisyon güçlerinin içinde 65 ülke var. Bir DAEŞ`i halledemeyeceğiz öyle mi? DAEŞ`in şu an Suriye`de 10 bin rakamı var. Irak`ta orda da bi 10 bin var. Ben kendilerine defaatle söyledim. Verelim el ele, bu DAEŞ`i bitiririz, kaçacak delik ararlar.

Yine söylüyorum. Ama siz kalkar da bir başka terör örgütüyle pazarlığa girerseniz, PYD`yle YPG`yle bitiremezsiniz. Çünkü onlar da terör örgütü. Hepsi terörist, hepsi kötü. El Nusra da DAEŞ`e karşı savaşıyor. Ona iyi demiyorsunuz. Ama YPG, PYD`ye iyi diyorsunuz. Gelin bunu kendimiz yapalım.

ERDOĞAN VE BIDEN ARASINDAKİ O DİYAOG

Terör örgütlerine Kobane`ye silah indirdi ABD. Dün de sayın Biden`e söyledim, `haberin var mı?` dedim, `yok` dedi. `Benim haberim var` dedim. Aynı şey daha önce de oldu. Yine Kobane`ye 3 uçak indirdiler, silahların yarısı DAEŞ`e yarısı PYD`ye gitti. Ortada böyle acı bir tablo var. Sağlıklı şekilde ABD ile el ele vermek suretiyle bu bölgedeki sıkıntıyı aşmamız lazım. ABD`den samimiyet bekliyoruz. Türkiye`nin hassasiyetlerine yeteri kadar dikkat gösterilmediğini biliyoruz. Daha önce de böyle oldu.

İLİŞKİLİ HABERLER


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —