Tarih: 22.09.2016 17:44

Türkiye'nin önerisine bir yanıt da Rusya'dan!

Facebook Twitter Linked-in

Kerry`nin Suriye ile ilgili açıklamalarını değerlendiren Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Suriye`de Rus ordusu dahil tüm hava güçlerinin belirli bölgelerde uçuşlarını durdurması şeklindeki önerisinin işe yaramayacağını söyledi. ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye?de kilit noktalarda tüm uçakların uçuşunun yasaklanması gerektiğini söylemişti. Suriye`de uçuşa yasak `güvenli bölge` kurulması fikri, Türkiye tarafından Mayıs 2013`ten bu yana öneriliyordu.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry`nin Suriye`de kritik bölgelerde uçuşların sınırlandırılması önerisinin işe yaramayacağını öne sürdü.

Ryabkov, bir toplantıda yaptığı konuşmada, konunun bugün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu`nda, daha sonra ise Uluslararası Suriye Destek Grubu`nun toplantısında müzakere edileceğini belirtti. Rusya`nın önceliğinin Suriye krizinin siyasi yolla çözüme kavuşması olduğunu ifade eden Ryabkov, ABD ile yapılacak işbirliğinin bu meseleye katkı sağlayacağını dile getirdi. 

Ryabkov, Suriye Ordusu`na (Esad rejimi ordusu) ve insani yardım konvoyuna ateş açmalarından sonra ABD ile Rusya`nın anlaşma şansı azaldı. Fakat bu durumun alternatifi yok çünkü Rusya anlaşma sürecinden çıkmak istemiyor dedi. Rus ordusunun insani yardım konvoylarına ateş açtığı yönündeki bilgileri yalanlayan Ryabkov, ABD`nin hala muhalif ve savaşçılar arasında ayrım yapmadığını, bunun da terörle mücadeleyi zorlaştırdığını savundu. 

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi`nde düzenlenen üst düzeyli Suriye toplantısında Esed rejimi ile Rusya`nın yardım görevlileri ve siviller yaptığı saldırılara tepki göstermiş, Suriye`de kritik bölgelerde uçuşların sınırlandırılmasını istemişti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —