Tarih: 21.09.2016 07:44

ÖSO`dan DAEŞ`e dev operasyon hazırlığı!

Facebook Twitter Linked-in

Habertürk`ten Nurcan İnal`ın haberine göre Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında IŞİD ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri arasında yaşanan şiddetli çatışmalar sonunda 6 köy terör örgütünden temizlendi. ÖSO, IŞİD`in kutsal kabul ettiği Dabık köyüne yaklaştı. Köyün kurtarılması için önümüzdeki günlerde büyük operasyon başlatılacak.

6 KÖY TEMİZLENDİ

Özgür Suriye Ordusuna bağlı muhalif birlikler, tankların ve savaş uçaklarının desteği ile IŞİD`in kontrolünde bulunan köyleri kurtarmaya yönelik operasyon başlattı. Gün içinde IŞİD mevzisinden ikisi savaş uçakları tarafından imha edildi. Çatışmalar sonunda Çobanbey`in batısında bulunan Cekke, Yeni Yaban ve Bahverte, Havahöyük batısında bulunan Sandı, Şavı ile Taşlıhöyük köyünü IŞİD`den temizledi. Yerel kaynaklar; yaşanan çatışmalarda 7 IŞİD mensubunun öldürüldüğü, kadın kılığına girmiş iki militanında esir alındığını bildirdi.

İki gündür yürütülen operasyonlar sonunda 8 köyü IŞİD`den alan ÖSO askerleri, terör örgütünün ana merkezine yaklaştı.

Terör örgütünün kutsal kabul ettiği Dabık Köyü`nün kapısına dayanan ÖSO birlikleri, köye 6 kilometre mesafede bulunduğu belirtildi. ÖSO güçleri önümüzdeki günlerde Dabık`ı kurtarmak için büyük bir operasyon başlatacak.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —