Darbe sonrası örgütsel faaliyete devam

Darbe sonrası örgütsel faaliyete devam

15 Temmuz darbe girişiminden sonra da örgütün Zonguldak üst düzey sorumlularının her hafta bir toplantı gerçekleştirdikleri belirlendi.

Zonguldak`ta, Fetullahçı Terör Örgütü`nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında aralarında örgütün sözde il imamı, Kozlu ilçe imamı, Kırgızistan imamı ve köy sorumlularının bulunduğu öne sürülen 12 şüpheli adliyeye sevk edilirken 15 Temmuz darbe girişiminden sonra da örgütün Zonguldak üst düzey sorumlularının her hafta pazartesi günleri, köy sorumlularının ise 15 günde bir toplantı gerçekleştirdikleri belirlendi.

Alınan bilgiye göre, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda İlJandarma Komutanlığı ekiplerince soruşturma kapsamında gözaltına alınan, sözde il imamı F.S, Kozlu ilçe imamı N.K, Kırgızistan imamı A.A. ile köy sorumlularının aralarında bulunduğu 12 kişinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

Bu arada adliyeye sevk edilen köy sorumlularının üzerinde örgüte gönderilmek üzere yaklaşık 30 bin lira himmet parası ele geçirildiği, şüphelilerin birçoğunun şifreli mesajlaşma sistemi ByLock uygulamasını kullandığı belirlendi.

KIRGIZİSTAN İMAMI

Öte yandan adliyeye sevk edilenler arasında bulunan F.S`nin, il imamı olduğu ve kentte daha önce bir derneğin temsilciliğini yaptığı, Zonguldak`a tayininin çıkmasının ardından kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan örgüt mensubu memurların kendisine biat ettiği öne sürüldü.

Devrek ilçesinde gözaltına alınan sözde Kırgızistan imamı A.A`nın da daha önceTrabzon`dan kente yurt müdürü olarak geldiği, bir süre abi olarak Zonguldak`ta görev yapmasının ardından Kocaeli`ne gittiği, buradan da örgütten tanıştıkları vasıtasıyla Kırgızistan`a giderek ticarete atıldığı belirtildi.


Kırgızistan`a gidip gelmesinin ardından imam olarak örgüt içerisinde görev yaptığı belirlenen A.A`nın daha sonra yabancı ülkelere geziler düzenlediği ifade edildi.

DARBE GİRİŞİMİNDEN SONRA DA TOPLANTILARA DEVAM EDİLMİŞ

Ayrıca adliyeye sevk edilenlerin ifadesi ve cep telefonlarındaki mesajlaşmalarda, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra da örgütün Zonguldak üst düzey sorumlularının her hafta pazartesi günleri, köy sorumlularının ise 15 günde bir toplantı gerçekleştirdikleri belirlendi.

Örgüt yöneticilerinin, toplantılarda aldıkları kararları ilçe imamları ve köy sorumlularına aktardığı, sohbet toplantılarına katılmaları için örgüt üyelerine mesajlar gönderdiği, başarılı olan köy sorumlularının örgüt içerisindeki diğer sorumlulara örnek gösterdiği ve ödüllendirdikleri tespit edildi.



genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.