Tarih: 20.09.2016 06:45

Altan'ın evinden 1 dolarlık 6 banknot çıktı

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından, FETÖ`nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ahmet ve Mehmet Altan`ın hakimlik kararı ile evlerinde yapılan aramada ele geçirilen materyaller ortaya çıktı.

Savcılığın talebi üzerine nöbetçi sulh ceza hakimliğince alınan karar doğrultusunda, şüpheli Mehmet Altan`ın evinde yapılan aramada, ikisi F serisi 1 dolarlıklık 6 banknot, Bank Asya`ya ait bankamatik kartı ile FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen`in sohbetlerine ilişkin çok sayıda kaset bulundu.

Yine hakimlik kararı doğrultusunda, şüpheli Ahmet Altan`ın evinde yapılan aramada bulunan çok sayıda telefon ile sim kartı, dizüstü bilgisayar ve flash bellekler gibi dijital materyallere el konuldu.

FETÖ`nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Ahmet Altan ve Mehmet Altan 10 Eylül`de gözaltına alınmıştı. Gözaltı gerekçesi olarak, Altan kardeşlerin FETÖ`ye yardım etmeleri ve darbe girişimi gecesinden bir gün önce sosyal paylaşım sitesi üzerinden canlı yayın yapan ``Can Erzincan TV`` adlı kanalda, darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan Nazlı Ilıcak ile katıldıkları programda, darbe çağrışımı yapan subliminal mesajlar vermeleri gösterilmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —