EĞİTİM

EĞİTİM Haberleri

Güvenli Okul, Güvenli Eğitim Pojesi

Güvenli Okul, Güvenli Eğitim Pojesi

Gaziantep`te, Güvenli Okul, Güvenli Eğitim Projesi kapsamında kentteki tüm okullarda gerekli tedbirin alındığı bildirildi.

Gaziantep`te, Güvenli Okul, Güvenli Eğitim Projesi kapsamında kentteki tüm okullarda gerekli tedbirin alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, çocukların geleceğin teminatı ve toplum yapısının temelini oluşturduğu belirtildi.

Eğitim çağındaki çocukların korku ve endişeden uzak, güvenli ortamlarda eğitimlerini sürdürmeleri için Güvenli Okul, Güvenli Eğitim Projesi`nde başarının öncelikle hedefler arasında yer aldığının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

Çocukların, okula gitmek için evlerinden ayrılmasından başlayarak evlerine dönünceye kadar ki zaman sürecinde güvenli bir eğitim-öğretim hayatı geçirmelerini sağlamak amacıyla 2007 yılından bu yana uygulanmakta olup 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde Şahinbey ilçesinde 145 okul, Şehitkamil bölgesinde 156 okul olmak üzere toplam 301 okulda okul irtibat görevlisi görevlendirilmiştir. Ayrıca bu okulların giriş-çıkış saatlerini kontrol etmek üzere Şahinbey ve Şehitkamil ilçe ekipleri görev alacaktır. 2015-2016 eğitim öğretim döneminde okullar ve çevresinde meydana gelen olaylarla ilgili Çocuk Şube Müdürlüğünce suç analiz çalışması yapılmıştır. Asayiş, Uyuşturucu ile Mücadele ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerince kendi konularıyla ilgili riskli görülen okullarda gerekli güvenli tedbirleri alınmıştır. Asayiş Şube Müdürlüğü 10 okul, Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü 6 okul, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü de 10 okulda gerekli çalışmaları yapılacaktır.

Açıklamada, trafiğin yoğun olduğu, özellikle okul giriş-çıkış saatlerinde çocukların güvenliğinin sağlanmasına yönelik de önlemlerin alındığı dile getirilerek, şu bilgiler verildi:

Çocuk Şube Müdürlüğünce servis şoförleri, okul görevlileri ve kantin çalışanları ile ilgili güvenlik tahkikatları yapılarak, öğrencilerin okul giriş ve çıkış saatlerinde, okul çevresinde bekleyen, gezinen ve bulunan, eğitim ve öğretim kurumları ile hiçbir şekilde ilişiği olmayan kişi veya gruplara, öğrencilerin sağlığı açısından tehlike oluşturabilecek nitelikteki maddeleri bulunduran veya satanlara, 05 Eylül 2013 tarih ve 2241 Sayılı Gaziantep Valilik Kararı gereği Kabahatler Kanunu`nun ilgili maddeleri gereğince cezai işlem uygulanacaktır.



17 binden fazla çocuk “Enerji Okuryazarlığı” eğitimi aldı

LGS’de şampiyon Yenişehir’den

Okula yeni başlayacakların kayıtları adrese dayalı yapıldı

Türk Kızılay'ın 'ilk yardım eğitimi'ne uluslararası tescil

Koç Üniversitesi 30. dönem mezunlarını verdi

İBB’den LGS tercih döneminde ücretsiz danışmanlık

Ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı

LGS sonuçları açıklandı, tercihler başladı

MEB'den LGS tercih süreci için ebeveynlere yönelik kılavuz

2024-YÖKDİL/2 başvuruları başladı

Öğretmenler yaz dönemi mesleki çalışmada

ÖSYM, 2024-YKS ile güncelleme işlemlerini başlattı

Bakan Tekin, 'Dayanıklı Sınıflar Hareketi' eğitim kursunda

Balkan Üniversiteler Birliği’nin yeni başkanı Karadağ

'Yeşil Geleceğim, Ailem ve Ben' resim yarışması sonuçlandı