EĞİTİM

EĞİTİM Haberleri

`Eğitim Sistemi Sıkıntıya Girecek`

`Eğitim Sistemi Sıkıntıya Girecek`

Özgür Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Mustafa Sevinçer, açığa alınan öğretmenler nedeniyle bu yıl eğitim sisteminin sıkıntıya gireceğini söyledi.

Özgür Eğitim-Sen`den açığa alınan öğretmenler ile ilgili açıklama

Batmanda 950 ve bölge genelinde 11 bin öğretmenin açığa alınmasıyla eğitim sisteminde ciddi sıkıntıların yaşanacağını belirten Özgür Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Mustafa Sevinçer, eğitim öğretim felç olacak, sistem sıkıntı yaşayacak dedi.

Açığa alınan öğretmenlere savunma hakkının da verilmemesine tepki gösteren Sevinçer, yaptığı açıklamada Geçtiğimiz günlerde önce 28 bin öğretmen ihraç edilmiş, ardından 11 bin öğretmen ve daha binlerce kamu görevlisi açığa alınmıştır. Daha önceki basın açıklamalarımızda da ifade ettiğimiz gibi tüm bunlar yapılırken bu 28 bin öğretmene hukukun en temel kaidelerinden olan savunma hakkı verilmemiş ve bu öğretmenler bir sendikaya üye olmak ya da bir sendikanın yetkili organlarınca alınmış bir eyleme katılmaktan dolayı suçlanarak ihraç edilmişlerdir. Eğitim ?öğretimin başladığı şu günlerde binlerce öğretmenin açığa alınması ya da ihracı okulları felç edecektir. Bazı okullarda neredeyse okulun tüm öğretmenleri görevden alınmıştır.Milli eğitim bakanlığının kısa sürede bu öğretmen açığını telafi etmesi mümkün görünmemektedir. Dolayısıyla hem hakkın tesisi hem de bu öğretmen açığını gidermenin en doğru yöntemi olarak açığa alınan ya da ihraç edilen öğretmenlerin bir an önce görevlerine iade edilmeleri gerekmektedir. Nitekim milli eğitim bakanlığı Tunceli`de açığa aldığı öğretmenleri göreve iade ederek yaptığı hatadan dönmüştür.Şimdi yapılması gereken aynı fiillerden dolayı açığa alınan ya da ihraç edilen diğer bütün öğretmenleri yeniden göreve başlatılmalarıdır.Özgür Eğitim ?Sen olarak daha önce ifade ettiğimiz şu düşüncemizi tekrar ediyoruz; .Mili iradeye yönelik gerçekleştirilen 15 temmuz hain darbesi karşısında hükümetin darbeye kalkışanlarla mücadele etmesi ve hak ettikleri cezaları almalarını sağlamaya çalışması hakkı ve görevidir.Zira bu millet reva görülen bu alçak kalkışmaya karşı halkı ve ülkeyi korumak elbette ki hükümetin en tabii vazifesidir.Ancak KHK`lar ile binlerce kamu görevlisini- bir kısmının savunmasını bile almadan- açığa almak ya da ihraç etmenin hukuk ve toplum nezdinde kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz.Bu düşüncelerle yapılan açığa alma ve ihraçların sonlandırılarak göreve iadelerin yapılmasının toplumda çok olumlu karşılanacağını ifade ederek bunun bir an önce gerçekleştirilmesini beklediğimizi ifade ediyoruz şeklinde konuştu.



Ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı

LGS sonuçları açıklandı, tercihler başladı

MEB'den LGS tercih süreci için ebeveynlere yönelik kılavuz

2024-YÖKDİL/2 başvuruları başladı

Öğretmenler yaz dönemi mesleki çalışmada

ÖSYM, 2024-YKS ile güncelleme işlemlerini başlattı

Bakan Tekin, 'Dayanıklı Sınıflar Hareketi' eğitim kursunda

Balkan Üniversiteler Birliği’nin yeni başkanı Karadağ

'Yeşil Geleceğim, Ailem ve Ben' resim yarışması sonuçlandı

Minteks'e e-twinning projesi kapsamında ziyaret

İzmir'de ‘Dilimizin Zenginlikleri’ne kapanış

TÜBİTAK projelerinde Bursa'dan Türkiye derecesi elde edenlere teşekkür

TSKB'den 7 farklı ilde 7 okul kütüphanesi

Liseli gençler heyecan verici bilim deneyimi yaşadı

İstanbul'da kadınlar 'kaynakçılık' öğreniyor