IŞİD`in `enformasyon bakanı` öldürüldü!

IŞİD`in `enformasyon bakanı` öldürüldü!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), koalisyon güçlerinin Suriye`de düzenlediği hava saldırısında, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün önde gelen liderlerinden birinin öldürüldüğünü açıkladı.

BBCTürkçe`de yer alan habere göre Pentagon Sözcüsü Peter Cook yaptığı yazılı açıklamada, Rakka yakınlarında öldürülen ve Dr. Vail olarak bilinen Vail Adil Hasan Selman El Fayad`ın IŞİD`in enformasyon bakanı olduğunu belirtti.

Peter Cook, Vail, IŞİD`in işkence ve infazlarını gösteren terör propagandası videolarının prodüksiyonundan sorumluydu dedi.

Cook, IŞİD`in Yüksek Şura Konseyi üyesi de olduğunu belirttiği Vail`in, 7 Eylül`de öldürüldüğünü duyurdu. Hava saldırısının düzenlendiği Rakka, IŞİD`in Suriye`deki merkezi olarak biliniyor.

IŞİD SÖZCÜSÜ DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Pentagon bu hafta daha önce de, IŞİD Sözcüsü Muhammed El Adnani`nin 30 Ağustos`ta Suriye`nin kuzeyinde düzenlenen bir hava saldırısında öldürüldüğünü açıklamıştı. Peter Cook, Muhammed El Adnani ve Vail Adil Hasan Selman El Fayad`ın birlikte çalıştıklarını kaydetti. Cook ayrıca ABD`nin, IŞİD `in tamamen ortadan kaldırılması için ortaklarıyla çalışmayı sürdüreceğini vurguladı.