Tarık Akan'ın oğlu amcasını topa tuttu! - Tarık Akan'ın gerçek ismi ortaya çıktı!

Tarık Akan'ın oğlu amcasını topa tuttu! - Tarık Akan'ın gerçek ismi ortaya çıktı!

Bilindiği üzere bu sabah saatlerinde Tarık Akan'ın ölüm haberi geldi. Yeşilçam'ın usta ismi, oynadığı filmler ile akıllara kazınan Tarık Akan, bu sabah saatleri itibari ile yaşama gözlerini yumdu. Öte yandan Tarık Akan'ın oğlu Barış Üregül

Tarık Akan`ın vefatından sonraki gelişmeleri ve Tarık Akan kimdir sorusuna istinaden vefat eden usta oyuncunun biyografisi haberimizde..

TARIK AKAN`IN OĞLUNDAN AMCASINA İSYAN

Yeşilçam`ın efsane oyuncusu Tarık Akan dün gece saat 01.00`da hayata gözlerini yumdu. Akan`ın oğlu Barış Üregül ise babasının vefatı üzerine hastane önüne gidip gazetecilere açıklamalarda bulunan amcasını sert bir dille eleştirdi.

?Babam 3 haftadır hastanede tedavi görüyordu. Bodrum?dayım derken babam hastanedeydi. Orada sadece 1 hafta tatil için kaldı, hastalığı ağırlaştı ve yatış verdiler. Dün gece 1?de biz üç çocuğu başındayken vefat etti. Babam sadece biz ailesi için değil. Tüm Türkiye için önemli biriydi. Şimdi yalan yanlış iddialar atan o şahıs (ağabeyi Turgut Üregül) şov amaçlı hastanenin önünde konuşuyor. Gerekli açıklamayı yapmak istedim çünkü bizim kaybımızdan reklam yapmaları çok can acıtıcı.

?Cenaze kayıp? demesi çok garip, biz şu an babamızın vefat işlemleriyle ilgilenirken aşağıda konuşma yapan kişinin yıllardır babamın olduğu yere bile yaklaşamaması herkesçe biliniyordu. Cenaze işlemlerini bugün gün içinde kararlaştırıp bilgi vereceğiz. Babamızı çok seviyoruz, sevenlerine de teşekkür ediyoruz?

İŞTE GERÇEK İSMİ

Bir süre önce akciğer kanserine yakalanan ve tedavisine devam edilen Türk sinemasının efsane oyuncusu Tarık Akan`dan bu sabah acı haber geldi. Gercek ismi Tarık Tahsin Üregül olan usta oyuncu, Ses Dergisi`nin yarışmasında birinci seçilerek sinemaya girdi.

ÖLDÜ HABERLERİNİ BİZZAT YALANLAMIŞTI

Akciğer kanseri hastalığıyla mücadele eden ve son üç aydır tedavisi sürdürülen Tarık Akan, son olarak geçtiğimiz günlerde hakkında çıkan öldü haberlerini bizzat yalanlamış tedavisinin sürdüğünü açıklamıştı.

 

TARIK AKAN KİMDİR? BİYOGRAFİSİ

1949 senesinde dünyaya gelen Tarık Akan aslen Gümüşhane?lidir. Ortaokul ve Liseyi İstanbul Bakırköy?de tamamlayan usta sanatçı Tarık Akan üniversite eğitimini ise Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği ve İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü`nde tamamlamıştır.

1971 yılında ilk sinema filmi Solan Bir Yaprak Gibi ile oyunculuk kariyeri?ne adım atmıştır ve başarılı bir oyunculuk sergilemiştir.

SANATINDAN ÖDÜN VERMEDİ

Sinemacılığın kötü gittiği 1975-1980`li yıllarda ticari taksi alarak kiralama sistemi ile ticarete devam edip cinsel içerikli filmlerde yer almamayı tercih eden usta oyuncu, eğitim konusunda da diğer işlerinde olduğu gibi başarılı oldu.

 

 



PERYÖN, çalışan mutluluğunun sırrını konuştu

TİM Gösteri Merkezi, Darüşşafaka Cemiyeti'ne teslim edildi

Acenteler, İskoçya’nın sanat ve tarihi güzelliklerini keşfetti

Haftanın ilk günü hava nasıl olacak?

İstanbul Beylikdüzü'nde olta balıkçılığında 6. buluşma

'Elektrikli Araçlarda Lityum İyon bataryalar' kitabı tanıtıldı

Belçika-Türkiye Göç Anlaşması'nın 60. yılı

Konya'da 'Zamanını Aşan Miras' sempozyumu

Lodos, fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı! Bugün hava nasıl?

BELMEK “Yıl Sonu Karma Sergisi” Başkentlilerle buluştu

Hafta sonu nasıl bir hava olacak?

Çocukluklarında başladıkları hediyelik eşya işinin patronu oldular

PTT'den 'Tezhip' pulları tedavülde

Özel Güvenlik Günü ve Haftası’nda Anıtkabir'e ziyaret

Kadınların hassas dönemlerindeki tercihi çikolata değil, tavuklu pilav