Zarrab davasında flaş gelişme

Zarrab davasında flaş gelişme

Reza Zarrab hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölge savcısı Preet Bharara, `reddi hakim` talebinin geri çevrilmesini istedi.

Reza Zarrab hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölge savcısı Preet Bharara,kara para aklama, bankacılık sahtekarlığı ve ABD`nin İran`a karşı uyguladığı yaptırımları delme suçlamaları ile New York`ta tutuklu olarak yargılanan İran asıllı işadamı Reza Zarrab, `reddi hakim` talebinin geri çevrilmesini istedi.

Zarrab`ın,Türkiye`de bir hukuk konferansına katıldığı için tarafsız olamayacağı gerekçesiyle `reddi hakim` talebinde bulunduğu Yargıç Richard Berman ile ilgili savlarının hiçbir temele dayanmadığını savunan Bharara, mahkemeye sunduğu dilekçede, Yargıç Berman, New York`ta görülen ilk duruşmada, İstanbul`da bir hukuk konferansına katıldığını kendisi dile getirdi.

Zarrab ve savunma ekibi de bunu bildiklerini, bu durumun yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını etkilemeyeceğine inandıklarını kendileri dile getirdiler. Aradan 4 ay geçtikten sonra, `reddi hakim` talebinde bulunmanın hiçbir dayanağı yok ifadelerini kullandı.

Bharara ayrıca dilekçesinde, Zarrab`ın yargılanmaya başladığı günden bu yana, kefaletle serbest kalmak istediğini, bu isteğin geri çevrildiğini, davanın düşmesi için dilekçe verdiğini ancak bunun da olumsuzlukla sonuçlandığını anımsattı.