Tarih: 15.09.2016 12:01

Çukurca`daki `Şehit Sağlık Üstçavuş Mekan Şahin` Operasyonu`nda Bugüne Kadar 201 PKK`lı Etkisiz...

Facebook Twitter Linked-in

HAKKARİ Çukurca`da 3. Piyade Tümen Komutanlığı`nın sevk ve idaresinde, Yüksekova`daki 1. Komando Tugayı ve 2. Hudut Tugayı, Jandarma Özel Harekat (JÖH) birlikleri, hava kuvvetleri, kara havacılık ve topçu birlikleri ile sürdürülen `Şehit Sağlık Üstçavuş Mekan Şahin` Operasyonu devam ediyor. Şu ana kadar operasyonda 201 PKK`lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Çukurca Uzundere Dağbaşı tepeye sızmaya çalışan bir grup PKK`lı gruba yönelik saat 04: 10-04: 15 saatleri arasında Türk Hava Kuvvetleri`ne ait uçaklar tarafından hava harekatı düzenlendi. Yapılan hava harekatında ilk tespitlere göre en az 2 terörist etkisiz hale getirilirken hava harekatı karşısında dağılmış ve yaralı teröristleri de bölgeden uzaklaştırdıkları öğrenildi. Sızma girişiminde bulunan gruba eş zamanlı olarak ZMA`lar ile de ateş açıldı. Şehit Sağlık Üstçavuş Mekan Şahin` Operasyonu`nda şu ana kadar 201 PKK`lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Ayrıca, Çukurca Aslan tepe istikametinden de 6-7 kişilik PKK`lı grubun yaklaşırken fark edilip ateş altına alındığı öğrenildi. - Ankara




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —