Tarih: 13.09.2016 19:44

Figen Yüksekdağ Türk Bayrağından rahatsız oldu

Facebook Twitter Linked-in

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, belediyelere kayyum atanmasına tepki göstererek, 12 Eylül`ün yıldönümünde, 1980 darbesinin yıldönümünde bir darbe gerçekleşti Türkiye`de. 1980`deki cuntacılar belediyelere el koymamıştı. Kendi belediyelerini sanki düşman kalesiymiş gibi Türk bayraklarıyla donatmamıştı dedi.

Mardin`in Nusaybin ilçesinde konuşma yapan Yüksekdağ, kayyum atanan belediyelerin teröre verdiği desteğe dair hiçbir söz etmezken, Türk bayrağından duyduğu rahatsızlığı şu sözlerle getirdi:

1980`deki cuntacılar belediyelere el koymamıştı. Kendi belediyelerini sanki düşman kalesiymiş gibi Türk bayraklarıyla donatmamıştı.

Belediye binalarını işgal edebilirsiniz ama Nusaybin`de her sokakta o belediyenin o belediyede seçilmişlerin ruhu yaşar.

PKK`YA SAHİP ÇIKTI

Halkın atamalara karşı çıktığını iddia eden Yüksekdağ, kayyum kararının meşru olmadığını öne sürdü.

PKK`nın mağdur ettiği Kürt halkının devlet tarafından mağdur edildiğini söyleyecek kadar ileri giden HDP Eş Başkanı, 28 belediyede kayyum atadılar. 24`ü Kürtler`in yaşadığı Kürt illerindeki belediyelerdir.

Zaten mağdur edilmiş zaten baskı altına alınmış zaten kan ağlayan topraklarda kurulu belediyelerdir. 4 belediyeyi de kendi oluşturmak istedikleri dizayn ve vitrine uygun olsun diye eklediler kayyum listesine diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —