Tarih: 11.09.2016 11:44

Muhtarlık Binasını Eğitim Yuvası Oldu

Facebook Twitter Linked-in

SEZGİN PANCAR - Mersin`de bir mahalle muhtarı, halk eğitim merkeziyle iş birliğinde gençler için açılan ücretsiz kurslara ilgi artınca, kendisine tahsis edilen muhtarlık hizmet binasını da sınıf haline getirerek eğitime kazandırdı.

Merkez Akdeniz ilçesine bağlı Nusratiye Mahallesi`nin muhtarlık binası içerisine, bazı okullardan alınan atıl durumdaki masa, sandalye ve yazı tahtası konularak sınıfa dönüştürülerek, halk eğitim merkezlerinin gönüllü öğretmenleri aracılığıyla öğrencilere İngilizce`nin yanı sıra, gitar, drama, tiyatro ve çocuk gelişimi gibi eğitimler veriliyor.

Hem teorik hem de pratik eğitimlerin ardından başarılı olanlar, halk eğitim merkezi tarafından hazırlanan sertifikaları alıyor.

Nusratiye Mahallesi Muhtarı Mehmet Dindar, muhabirine yaptığı açıklamada, muhtarların demokrasilerin mihenk taşları olduğunu belirterek, Ülkemizin son dönemlerde geçirmiş olduğu sıkıntılı dönemlerde, biz muhtarlara çok önemli görevler düştüğüne inanıyorum. Biraz elimizi taşın altına koymamız gerektiğini hissediyorum. dedi.

Mahalleliden gelen eğitim taleplerine karşılık vermeye çalıştıklarını söyleyen Dindar, Vatandaşların farklı branşlardaki eğitim taleplerini kısmen değerlendirdik. Sonrasında çok fazla talep gelince muhtarlık binamızı da bu konuda tahsis etmeye karar verdik. diye konuştu.

Dindar, eğitimlerin halk eğitim merkezleri ve gönüllü öğretmenlerle ortaklaşa yapıldığını ifade ederek, öğrencilerin alacakları sertifikaların kariyerlerinde önemli bir yer edineceğine inandıklarını anlattı.

Son açtıkları kurslara 25 öğrencinin katıldığını, kursların duyulmasıyla farklı semtlerden de başvurular yapıldığını belirten Dindar, 4 olan gönüllü öğretmen sayılarının ise talep üzerine bazı zamanlar 6`ya çıktığını kaydetti.

Dindar, sanat faaliyetlerini sahneye de döktüklerini ifade ederek, kadına karşı şiddetin önlenmesi için farkındalık oluşturmak adına 18 kişilik genç bir topluluk tarafından hazırlanan Sabır Taşı isimli tiyatro oyununu, 25 Haziran`da Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı`nda sahnelediklerini anlattı.

Kitap ve kıyafet yardımı da yapılıyor

Dindar, muhtarlığın faaliyetlerini ise vatandaşlara kıyafet ve kitap yardımı yapmak için kiralanan yerde sürdürdüğünü dile getirerek, şöyle konuştu:

Kiraladığımız yerde bir kütüphane kurdum. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza gerek KPSS kitapları, gerekse de 1. sınıftan 11. sınıfa kadar yardımcı kaynak kitaplarını ücretsiz veriyoruz. Bunlar tamamen vatandaşların eliyle yapılıyor. Ayrıca vatandaşlarımız duyarlılığı sayesinde kullanılabilir düzeydeki kıyafetleri toplayarak, israfı önlemek adına bir sosyal sorumluluk projesi başlattık. Şu ana kadar yaklaşık 3 bin 200 aileye ulaştık. Ulaştığımız aileler, her geçen gün katlanarak gidiyor. Burada vatandaşlarımızın gönül zenginliğini bir kez daha görmüş oluyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Bizden sonra bazı büyük belediyelerimiz de bu kampanyaya katıldılar. Makamların değil, muhtarların bu konularda biraz daha duyarlılık göstererek taşın altına ellerini koymaları gerektiğini düşünüyorum. İnanıyorum ki bundan sonra bizi örnek alacak çok sayıda muhtar çıkacaktır. Allah`ın izniyle bu yolda devam edeceğiz. Devletimize de desteklerini esirgemedikleri için ayrıca teşekkür ediyorum.

Öğrencilere gönüllü olarak drama dersi veren öğretmen Atilla Bayar ise okuldaki görevinden arta kalan zamanlarda ve hafta sonlarında, muhtarlık binasında öğrencilere eğitim verdiğini söyledi.

Amaçlarının öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirmek olduğunu vurgulayan Bayar, Bu eğitimlere isteyen herkes katılabilir. Halk eğitim bünyesinde açtığımız için alacakları belgenin ileride onlara faydası olacaktır. Ajanslarla bu belgeler sayesinde anlaşan birkaç öğrencimiz de var. Temelden yetiştiğiniz zaman ilerisi gelir. dedi.

Ailem ve arkadaşlarım şaşırıyor

Kursiyerlerden 14 yaşındaki Çağla Kayacık da bir arkadaşının önerisiyle eğitimlere katıldığını belirterek, Buraya yeni katıldım, geçen sene yoktum ama sanki yıllardır burada gibiyim, o kadar sıcak bir yer. Burayı ailem olarak görüyorum. Küçüklüğümden beri hayalimdi drama dersleri ve tiyatro uygulamaları. Büyüyünce de yetenekli bir oyuncu olmayı çok istiyorum. diye konuştu.

Arkadaşlarının muhtarlık binasında eğitim almasına çok şaşırdığını anlatan Kayacık, Ailem ve arkadaşlarım çok şaşırıyor bu konuya. Muhtarlığın böyle bir şey yapması, sanatla ilgilenmesi çok garip geliyor. ifadesini kullandı.

Öğrencilerden 22 yaşındaki Ufuk Ünger ise öncelerin çok çekingen olduğunu, tiyatro eğitimlerinin ardından kendilerine olan özgüvenin yerine geldiğini vurgulayarak, Bana bir gün böyle bir yerde eğitim göreceğimi söyleselerdi şaka gibi gelirdi. Çok farklı bir ortam. Bazı arkadaşlarım, `Nerede ders görüyorsunuz` diye soruyor. `Muhtarlık çatısı altında` deyince inanmıyorlar, ben de inanmamıştım. Burada birçok arkadaşım var, tiyatro kurslarından gelen arkadaşlarım da var. Şu anda buradayız ve çok mutluyuz. diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —