`Tatil` yerine `ölüme` gitmeyin!...

`Tatil` yerine `ölüme` gitmeyin!...

9 günlük Kurban Bayramı tatilinin başlamasının ardından yollarda hareketlilik başladı. Ramazan Bayramı?nda ülke genelinde 135 kişinin trafik kazalarında yaşamını yitirdiğini hatırlatan uzmanlar, yola çıkacak sürücüleri uyardı.

Yeni Asır`dan Kazım Yörükce`nin haberine göre Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yola çıkacak sürücülerin trafik kurallarına uymalarını istedi.

Geçen Ramazan Bayramı tatilinde alınan tedbirler ve yapılan uyarılara rağmen yurdun çeşitli bölgelerinde meydana gelen trafik kazalarında 135 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 981 kişinin de yaralandığını belirten Özmeriç, Kurban Bayramı tatilinde de aynı üzücü tablonun ortaya çıkmaması için sürücüleri uyardı. Trafik kazalarının insanların yaşamını kasteden en önemli tehlikelerden olduğunun altını çizen Özmeriç, Dünyada her yıl trafik kazalarından 1 milyon 300 bin insan ölüyor. Aynı kazalarda 50 milyona yakın insan, birçoğu kalıcı hasarlar alarak yaralanıyor. Tüm dünyadaki ölümlerin nedenleri sıralandığında trafik kazaları bugün 9`uncu sırada yer alıyor. Türkiye trafik kazalarında ilk 10 ülke arasında dedi.

Kurallara uyun

Bayram tatilinde yola çıkacak sürücülere dikkatli olmaları ve trafik kurallarını uymalarını tavsiye eden Özmeriç, Trafik kazalarının ana sebebi alkol, hatalı solama ile yorgun, uykusuz ve aşırı hızlı araç kullanmak. Dinlenmiş olarak direksiyona geçin ve aracınızı kullanırken trafik kurallarına mutlaka uyun. Kısa mesafe de olsa emniyet kemerinizi takın. Yola çıkmadan önce ve seyir halindeyken kesinlikle alkol almayın. Gideceğiniz yolun uzunluğuna göre, belli aralıklarla mola verin. Aşırı hız kazaya davetiye çıkarır. Araç kullanırken asla cep telefonuyla konuşmayın dedi.

Hafta sonu nasıl bir hava olacak?

Çocukluklarında başladıkları hediyelik eşya işinin patronu oldular

PTT'den 'Tezhip' pulları tedavülde

Özel Güvenlik Günü ve Haftası’nda Anıtkabir'e ziyaret

Kadınların hassas dönemlerindeki tercihi çikolata değil, tavuklu pilav

Süper Loto’da 6 bilen talihli büyük ikramiyeyi kazandı

Beylikdüzü'nde ilaçlamalar sürüyor

Aşure bereketi bu yıl Temmuz'da

Kaya Sabancı'dan 'endişe' açıklaması

TÜMEVSİAD ekibi Ankara'ya çıkarma yaptı

Galataport İstanbul'da 'Rıhtımda Yoga' ile ikinci buluşma

Ankara Büyükşehir Belediyesinden bağımlılığa karşı panel

Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı

Bu teknolojik ürünler tatil dinlemedi!

Gençlik kamplarından 14 bin çocuk yararlandı