Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan çarpıcı değerlendirmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan çarpıcı değerlendirmeler

FETÖ`nün darbe girişiminin İstanbul ve Ankara`ya sıkıştırıldığını belirten AK Parti Milletvekili Külünk,

Milliyet`te yer alan habere göre Samsun`un Canik ilçesinde belediye tarafından düzenlenen ?15 Temmuz ve Sonrası konulu konferansa Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk konuşmacı olarak katıldı.

15 Temmuz`un 1. Dünya Savaşı`nın bu coğrafyadaki devamı olduğunu belirten Metin Külünk, ?1. Dünya Savaşı bitmedi sadece ara verildi. 2. Dünya Savaşı bitti. 90`lı yılların hemen Berlin Duvarı`nın yıkılışının arkasından etnik milliyetçilik üzerinden Yugoslavya paramparça edildi. Balkanlar paramparça edildi. Balkanlar neredeyse 90`lı yılların sonuna kadar kana, gözyaşına, barut kokusuna ve parçalanmışlığa mahkum edildi. Bu 1. Dünya Savaşı`nın birinci etabıydı. İkinci etabı ise Suriye ve Irak`taki gelişmelerdir. Bizim coğrafyamızı, özellikle Türkiye`yi Balkanlaştırma operasyonun adı doğrudan 15 Temmuz operasyonudur diye konuştu.

İkinci etabı Putin`in tasfiyesiydi

Darbe girişiminin İstanbul ve Ankara`da yoğunlaşmasına dikkat çeken Külünk, 15 Temmuz`un doğrudan birinci hedefi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`dı. 15 Temmuz`un İstanbul ve Ankara`ya sıkıştırılmış olmasının sebebi doğrudan Erdoğan`ı şehit ederek ortadan kaldırmaktı. Türkiye`yi Balkanlaştırma hedeflerinin gerçekleştirilme şartı Erdoğan`ı doğrudan ortadan kaldırmaktı. İkinci etabı da Putin`i tasfiye etmekti ifadelerini kullandı.