Kurban Bayramı?nda et tüketimine dikkat

Kurban Bayramı?nda et tüketimine dikkat

Medical Park Elazığ Hastanesi Diyetisyeni Ayşegül Keskinkılıç, Kurban Bayramı öncesi et tüketimi ve saklanma koşullarıyla ilgili bilgi verdi

Medical Park Elazığ Hastanesi Diyetisyeni Ayşegül Keskinkılıç, Kurban Bayramı öncesi et tüketimi ve saklanma koşullarıyla ilgili bilgi verdi. Kurban Bayramında tatlı tüketimi ile birlikte et tüketimin de arttığını vurgulayan Keskinkılıç, Kurban bayramında tatlı tüketimi ile birlikte et tüketiminin de artması, kalp damar hastalığı, yüksek kolesterolü ve diyabeti olanlar için risk taşımaktadır. Özellikte sakat et tüketilmesi risklidir. Bu kalp damar hastaları için oldukça risk taşıyor. Özellikle karaciğerde zararlı maddelerin birikimi olduğu için besin zehirlenmelerine yol açabileceğinden sakatat tüketimini tavsiye etmiyorum dedi.

Etin kesildikten sonra aynı gün içerisinde tüketilmemesi gerektiğini aktaran Keskinkılıç, Etlerde 24 saat boyunca ölüm sertliği dediğimiz sindirim rahatsızlığına yol açan bir takım özellikler bulunuyor. Et 24 saat bekletilip ve daha sonra tüketilmelidir. Pişirme yöntemleri olarak kızartma ve kavurma tarzı tercih edilmemeli. Et, fırında, ızgara, sebzeli ve haşlama şeklinde yemeklerle tüketilmelidir diye konuştu. 

Etin saklanma koşulları hakkında bilgi veren Keskinkılıç, Eti buzdolabında ortamında 3 gün muhafaza edebiliriz. Buzlukta eksi 2 derecede 3 hafta muhafaza edilebilir, derin dondurucu da ise 3 aya kadar saklanabilir. Daha fazlası önerilmez. Dondurulan etleri çözerken mikro dalga fırın ve soğuk su altında çözdürmeliyiz. Çözülen eti kesinlikle tekrar dondurulmamalıyız. Eti kavururken ve pişirirken kendi yağı haricinde tere yağ, iç yağ ve kuyruk yağı kesinlikle eklenmemelidir. Kısık ateşte kendi suyunda pişirilmelidir ifadelerinde bulundu.  

Yunus Özhanlı



Dr. Ocakçı: Kan vermek can vermektir

Erkeklerde yeni moda gıdı estetği

‘Rezil olacağım’ düşüncesi sosyal anksiyeteyi tetikliyor!

Yaz aylarında ishalden korunmanın yolları

Erken diye düşünmeyin, 3 yaşında kontrol şart…

Diz kireçlenmesi yaşıyorsanız...

Dikkat! Güneş çarpması vakaları arttı!

Soğuk algınlığından klima zatürresine dikkat!

‘Tatil Dönüşü Sendromu’ birkaç hafta bile sürüyor!

Sıcak çarpması aşırı kilolu ve zayıfları daha çok etkiliyor

Vitamin eksikliği el titremesine neden olmaz! El titremesinin nedenleri...

Uzmanından KKKA hastalığı uyarısı

Ağzında yemek tutan çocuklarda dişler daha kolay çürüyor

Musluk suyundan buz yapımı hastalık sebebi

Bayramda bu beslenme hatalarını yapmayın!