EĞİTİM

EĞİTİM Haberleri

Eğitim-Bir-Sen`den Stk`lara Ziyaret

Eğitim-Bir-Sen`den Stk`lara Ziyaret

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Muş Şube Başkanlığı üyeleri, Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Şoförler Cemiyeti?ni ziyaret etti.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Muş Şube Başkanlığı üyeleri, Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Şoförler Cemiyeti`ni ziyaret etti.

Ziyarette gazetecilere açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, öğretmenlerin ulaşım ve barınma sorunuyla ilgili çeşitli ziyaretler yaptıklarını söyledi. Sorunların çözümü için Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu ve Şoförler Cemiyeti Başkanı Salih Kılıç`ı ziyaret ettiklerini dile getiren Mahir Barışan, Muş`ta öğretmen sirkülasyonunun fazla olduğunu ve bundan dolayı sorunların yaşandığını ifade ederek, Öğretmeni burada tutmak için esnaflarımız, siyasilerimiz, bürokratlarımız, velilerimiz üzerine düşeni yapmalı. Bir öğretmen en az dört yıl süre ile ilimizde kalmalı ki eğitim öğretimimizin çıtası yukarıya doğru çıksın. Eğitim öğretimin bazı seviyelerinde Türkiye ortalamasına yaklaşsak da bu yeterli değil, onun için günü kurtarmaya yönelik hesaplar içerisinde olmamalıyız. Esnaflarımızdan ricamız kira ve taşıma bedellerini makul seviyede tutmalarıdır. Barınma ve taşınma endişesi olmayan öğretmenimizin moral ve motivasyonu da üst düzeyde olur. Haliyle bu durum sınıf ortamında kaliteli ve verimli bir eğitim öğretimin yapılmasını sağlayacaktır dedi.

Esnafların bu konularda duyarlı olduklarını belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu ise, her zaman denetim faaliyetlerini yürüttüklerini söyledi.

Ulaşım konusunda asla taviz vermediklerini söyleyen Şoförler Cemiyeti Başkanı Salih Kılıç da, yaşanabilecek en ufak bir sıkıntıda vatandaşların çekinmeden kendilerini arayabileceğini kaydetti. - MUŞ



Balkan Üniversiteler Birliği’nin yeni başkanı Karadağ

'Yeşil Geleceğim, Ailem ve Ben' resim yarışması sonuçlandı

Minteks'e e-twinning projesi kapsamında ziyaret

İzmir'de ‘Dilimizin Zenginlikleri’ne kapanış

TÜBİTAK projelerinde Bursa'dan Türkiye derecesi elde edenlere teşekkür

TSKB'den 7 farklı ilde 7 okul kütüphanesi

Liseli gençler heyecan verici bilim deneyimi yaşadı

İstanbul'da kadınlar 'kaynakçılık' öğreniyor

Uzmanı 2024 YKS’yi değerlendirdi! TYT okuduğunu anlayan öğrenciyi seçiyor!

İstanbul'da 'Altın Bilezik' öğrencilerine iş fırsatı

Öğretmenlerin iller arası yer değiştirmeleri belli oldu

Bakan Tekin, Kutadgu Bilig Okumaları Türkiye Paneli'nde

Milli Eğitim'den yıl sonu faaliyetlerine aktif katılım çağrısı

İstanbul'da karne şenliğinde doyasıyla eğlendiler

Sınava gireceklere Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dan altın tavsiyeler