Bayılma, kalp hastalığı habercisi olabilir

Bayılma, kalp hastalığı habercisi olabilir

Sürekli rahatsızlandığını söyleyen 51 yaşındaki Mehmet Büyükkocagöz, "Kalple ilgili sıkıntılarım 10 yıldır mevcuttu

Sürekli rahatsızlandığını söyleyen 51 yaşındaki Mehmet Büyükkocagöz, Kalple ilgili sıkıntılarım 10 yıldır mevcuttu. Çalışırken ya da efor sarf ettiğimde baş dönmesi yaşıyor hatta bayılıyordum. Şikayetlerim nedeniyle hastaneye başvurdum. Yapılan tetkiklerin ardından hekimler anjiyo olmam gerektiğini söyledi. Yapılan anjiyoda damar tıkanıklığı olduğu tespit edildi ve bypass olmam gerektiğini öğrendim dedi.

Artık ameliyat benim için kaçınılmazdı
Yıllardır yaşadığı sıkıntıların artık sona erdiğini belirten Mehmet Büyükkocagöz, Şifa bulmak için Fethiye?den kalktık Antalya?ya geldik. Artık ameliyat benim için kaçınılmazdı. Şükürler olsun ki bu günleri de görmek nasip oldu. Şimdi daha iyiyim. Şikayetlerim sona erdi. Hayatıma ilaç bile kullanmadan devam edebileceğim. Bu süreçte yanımda olan yakınlarıma ve hekimlerimize çok ama çok teşekkür ederim diye konuştu.

Kalp kapağında kaçak tespit edildi
Mehmet Büyükkocagöz?ün herhangi bir kalp hastalığı olduğunu bilmeden bayılma şikayetleriyle doktora başvurduğunu söyleyen Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Kalp-Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan, Hastamızın sol kalp kapağında mitral kapak dediğimiz kalp kapağında bir bozukluk yani kaçak olduğu tespit edildi dedi.

Hastamız, bayılma şikayetiyle başvurdu
Bazı hastaların herhangi bir kalp hastalığının varlığını bilmeden uzun yıllar yaşayabildiğine dikkati çeken Prof. Dr. Hüseyin Okutan, Şikayet olarak çarpıntı, çabuk yorulma gibi şikayetler olabilmekte. Bazen bu şikayetler olmaksızın bayılmayla hasta semptomotik hale gelebilmekte. Hastamızda mitral kapakta ileri derecede yetmezlik olduğu tespit edildi ve hasta ameliyata alındı şeklinde konuştu.

Kapak yerinde onarıldı ve normal hale getirildi
Mehmet Büyükkocagöz?ün kalp kapağının yerinde onarıldığını ve `RING` denilen yüzük benzeri bir cihazla da desteklenerek kapağın tamamen normal hale getirildiğini anlatan Prof. Dr. Okutan, Ameliyatın başarılı olduğu, ameliyat bitmeden transözefagiyel (Yemek borusuyla yapılan kalp ultrasonu) yardımıyla teyit edilmektedir. Ameliyat sonrası 6 gün hastanemizde kalan hastamızın, bundan sonra herhangi bir ilaç almadan normal hayatına devam edecek. ifadelerini kaydetti. 



Mide balonu kimlere uygulanabilir?

Gözlerimizi korumanın 10 yolu

İstanbul'da 'öğrenci klinikleri' açıldı... Hem öğrenciler, hem de kurum kazanıyor

Aşı, gripten korunmanın en güçlü yolu!

Sonbahar enfeksiyonlarına karşı bu önlemleri ihmal etmeyin!

Türk bilim insanlarından bilim dünyasını şaşırtan araştırma! Damarları tıkayan plaklarda parazite rastlandı!

Tiroid sorunları kadınları 5 kat fazla etkiliyor

Süt tüketimi öğrencilerin becerilerini etkiliyor

Diyabet tedavisinde sensör teknolojisi

Sağlıklı beslenme çantası için altın kurallar

Grip deyip geçmeyin..!

Okula yeni başlayanların güvenlikleri nasıl sağlanmalı?

Kalp sağlığı İstanbul Beylikdüzü'nde konuşuldu

İstanbul Bakırköylü kadınlara ücretsiz mamografi

Aort kapağını ameliyatsız değiştirmek mümkün!