Tarih: 08.09.2016 00:22

FETÖ'nün 'sır kutusu'nu özel ekip arıyor

Facebook Twitter Linked-in

Fetullahçı Terör Örgütü`nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ankara`daki Akıncı Üssü`nde gözaltına alındıktan sonra Sincan Batı Adliyesi Hakimi Köksal Çelik ile Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez tarafından serbest bırakıldıktan sonra sırra kadem basan Adil Öksüz, Sakarya`nın dört bir tarafında 52 gündür aranıyor.

Darbenin planlayıcısı olduğu iddia edilen Öksüz`ün yakalanması için Sakarya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 10 kişilik özel ekip, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son olarak 10 kişilik ekip içerisine hassas koku alma özelliğine sahip 2 eğitimli köpek dahil edildi.

Sakarya genelinde arama çalışmalarını genişleten özel ekip, eğitimli köpeklerle Öksüz`ün gidebileceği her adresi tespit etmeye çalışıyor.

Vatandaşlardan gelen tüm ihbarları değerlendiren ekip, şu ana kadar bini aşkın adrese operasyon düzenledi.

Örgütün hava kuvvetleri imamı olduğu ileri sürülen Adil Öksüz`ü arama çalışmalarına İl Jandarma Komutanlığı tarafından oluşturulan bir ekip de destek veriyor. Acelle yaylasında oluşturulan kontrol noktasında yaylaya giriş ve çıkış yapan araçları kontrol eden ekipler, gelen ihbarlar doğrultusunda Öksüz`ün gidebileceği her adrese operasyon düzenliyor.

HAKİMLER SERBEST BIRAKMIŞTI

Darbe girişiminin ardından Ankara`daki Akıncı Üssü`nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen FETÖ`nün hava kuvvetleri imamı olduğu ileri sürülen Adil Öksüz`ü serbest bırakan hakimler Köksal Çelik ve Çetin Sönmez hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından başlatılan soruşturma ise devam ediyor.

HSYK Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, Öksüz`ü serbest bırakan ve açığa alınan hakimlerle ilgili işlemlerin devam ettiğini açıklamıştı.

ÖKSÜZ HAKKINDA İDDİALAR

Darbe girişiminden önce 11 Temmuz`da ABD`ye giden, 13 Temmuz`da Türkiye`ye dönen ve darbe gecesi Akıncı Üssü`nde bulunduğu tespit edilen Öksüz`ün, 4. Ana Jet Üssü Komutanı Hakan Evrim`e, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Fetullah Gülen`i görüştürme teklifinde bulunduğu iddia ediliyor.

Öksüz`ün darbe girişimi gecesi, FETÖ mensubu teröristlere Pensilvanya`nın talimatlarını ilettiği ve darbe fetvası verdiği de ileri sürülüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —