İngiliz YPG`liler Suriye`de alay konusu oldu!

İngiliz YPG`liler Suriye`de alay konusu oldu!

Suriye`de terör örgütü PKK ile bağlantılı YPG`ye destek veren ve kendilerini Bob Crow Tugayı olarak adlandıran grup için diğer teröristlerden şok bir yorum geldi!

Hürriyet`te yer alan habere göre kendilerini Facebook`ta ?Faşizm karşıtı mücadelede yer almak için İrlanda, İskoçya ve İngiltere?den gelen emekçi militanlar? olarak tanımlayan beş üyeli grup, ismini 2014 yılında İngiltere`de ölen Demiryolu, Denizyolu ve Ulaşım (RMT) Sendikası`nın eski lideri Bob Crow`dan alıyor.

PKK/YPG`li teröristlerle birlikte IŞİD`e karşı savaştığını iddia eden grup, Birleşik Krallık`ta grev yapan İngiliz demiryolu işçilerine geçen ay Suriye`den gönderdiği destek mesajıyla adını duyurmuştu.

Bob Crow Tugayı, son olarak Türk askerleri ve ÖSO mensuplarıyla savaşmak için Menbiç`e hareket ettiğini öne sürmüştü.

Ancak İngiliz Times gazetesi, YPG`ye katılan diğer yabancı militanların, Bob Crow Tugayı ile alay ettiğini aktardı. Zira diğer yabancı militanlar, Bob Crow Tugayı`nı, Suriye`ye akın ederek zamanının büyük bölümünü savaşmak yerine poz vermekle geçiren bir grup idealist olarak tanımladı.

Eski bir İngiliz askeri olan PKK/YPG`li bir terörist, Bob Crow Tugayı üyeleri için, Aynı zamanda kötü askerler ifadesini kullandı.

İngiliz sendika lideri Bob Crow, 11 Mart 2014`te kalp krizinden hayatını kaybetmişti.