FETÖ'cü kripto memurlarda büyük temizlik yapılacak

FETÖ'cü kripto memurlarda büyük temizlik yapılacak

FETÖ?nün darbe girişimi sonrası kamuda bulunan kripto memurlar için tedbir alındı. Emeklilik ile kurtulmak mümkün olmayacak.

Fetullahçı Terör Örgütü`nün (FETÖ) 15 Temmuz`daki darbe girişimi sonrası kamudaki temizlik sürerken, kripto personel için de tedbir alındı. Atılmaktan emekli olup kurtulmak isteyen kripto FETÖ`cülerin önü kesildi. Kamudaki bütün emeklilik başvuruları askıya alındı. Emeklilikler OHAL süresince onaylanmayacak.

Kanun Hükmünde Kararname`ye göre; emeklilik dilekçesinin işleme konulabilmesi için yetkili makamın 1 ay içinde onaylanma zorunluluğu OHAL döneminde uygulanmayacak. Bu değişiklik, Olağanüstü Hal ilan edildiği 21 Temmuz 2016 tarihinden itibaren geçerli olacak. Dolayısıyla yetkili makamların 1 aylık süre dolduğu için yasal zorunluluk nedeniyle onayladığı emeklilik talepleri de yeniden askıya alınacak.

MECLİS`TE FETÖ TEMİZLİĞİ

TBMM personeliyle ilgili FETÖ incelemesi de sürüyor. 41 Meclis personelinin ihraç edilmesinin ardından, TBMM`de 60 personelin daha açığa alındığı belirtildi. Açığa alınan personelle ilgili soruşturma sürüyor...