K.K Salih Zeki Çolak'tan çarpıcı Hakan Fidan ifadesi! - Hakan Fidan kimdir? Biyografisi

K.K Salih Zeki Çolak'tan çarpıcı Hakan Fidan ifadesi! - Hakan Fidan kimdir? Biyografisi

Türkiye'nin günlerdir kafasını kurcalayan Hakan Fidan gerçeği belli olmuştu. 15 Temmuz'da başlayan darbe girişimi ile ilgili yaşananlar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a malum 'darbe girişimi' hakkında

Hakan Fidan gerçekleri günyüzüne çıkmaya devam ediyor. Hakan Fidan ile ilgili tüm gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz..

Hakan Fidan gerçeklerini daha önce yaptığımız haberler ile kamuoyuna sunmuştuk. Şimdi ise çok çarpıcı yeni bir gerçek ortaya çıktı. 

Hakan Fidan`nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili kan donduran bir haberine ulaşıldı. İşte o haber ve Hakan Fidan`ın biyografisi haber7.com`da..

SALİH ZEKİ ÇOLAK`IN KAN DONDURAN SAVCILIK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

FETÖ`cülerin darbe girişimi sırasında Genelkurmay`da rehin alınıp Akıncı Üssü`ne götürülen Salih Zeki Çolak`ın ifadesinin tamamı ortaya çıktı. Darbecilerin kendisine ?Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve İçişleri Bakanı da tutuklanacak? dediklerini açıkladı. İşte komutanın ifadesinde o bölüm;

`Daha sonra kafamıza bir başlık geçirildi ve helikopterle Akıncı Üssü`ne götürüldük. İki kişilik bir koltuğa oturttular. Ayağımızı kelepçe ile bağladılar. Bu esnada İhsan Uyar ellerindeki kelepçe nedeniyle ellerinin uyuştuğunu beyan etti. Darbecilerden rütbeli olan kişi kızarak ?Bunu daha önce düşünecektin. Askeri lise ve harp okulunda aldığımız değerlere aykırı hareket ediyorsun. Sizin gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan da tutuklanacak, birazdan onları da buraya getireceğiz` dedi, sonra da ?İhsan Uyar`ın rütbelerini sökün alın, elbisesindeki Atatürk rozetini de sökün` diyerek aşağılayıcı hareketlerde bulundu. Uyar`a ?Hiç mi helal süt emmedin` dedi.

Sözcü

HAKAN FİDAN`DAN HÜKÜMETE SUNUM: HAİN ŞEBEKE NELER YAPMIŞ?

Mit Müsteşarı Hakan Fidan Bakanlar Kurulu`nda sunum yaptı. Hakan Fidan FETÖ ve PKK`nın ihanet birleşmesini gözler önüne serdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu Toplantısında PKK ile Fetullahçı Terör Örgütü`nün iş birliği belgeleriyle ortaya konuldu. İhanet şebekesi askerleri bile bile tuzaklı arazilere gönderdi, talimatlara rağmen operasyonlar yapılmadı.

HAKAN FİDAN DARBECİLERİN ELİNDEN 20 DAKİKA İLE KURTULMUŞ

FETÖ soruşturmasında tutuklanan Korgeneral İlhan Talu, Hakan Fidan`ın darbecilerin elinden 20 dakikayla kurtulduğunu açıkladı.

FETÖ`cülerin darbe girişimine ilişkin soruşturmada tutuklanan Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu`nun ifadesi ortaya çıktı. Bu ifade, 15 Temmuz gecesi MİT Müsteşarı Hakan Fidan`ın da 20.30`a kadar Genelkurmay Karargahı`nda olduğunu ve darbecilerin elinden 20 dakika arayla kurtulduğunu ortaya çıkardı.Talu, savcılık ifadesinde şunları söyledi:

HULUSİ AKAR`IN MAKAMINDAYDI

Darbe günü görevimin başındaydım. Saat 20.30 gibi, Adli Müşavir Hayrettin Kaldırımcı ve askeri savcı Kurtuluş Kaya da yanımdaydı. Kara Havacılık Komutanlığı`nda FETÖ`cü olduğu gerekçesiyle tutuklanacak Albay Mustafa Dağlı ile Deniz isimli binbaşının dosyalarını getirmişlerdi. Bu sırada Genelkurmay Başkanı aradı, Albay Dağlı ve Binbaşı Deniz`in safahat kartlarını istedi. Makama çıktığımda MİT Müsteşarı Hakan Fidan da vardı. Komutana bilgileri verdim. Hakan Fidan, ?Bunlar bizim de bildiğimiz isimler? dedi. Makamda 5 dakika kaldım. Ben çıkarken de Fidan oradaydı.

HAKAN FİDAN KİMDİR?

Özel Yetkili Savcı`nın ifadesinin alınması için çağırdığı MİT Müsteşarı Hakan Fidan, son günlerde Türkiye`nin en çok konuştuğu isim oldu. Peki kimdir Hakan Fidan?

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, 1968 yılında Ankara`da doğdu. 1986`dan 2001 yılına kadar Türk Silahlı Kuvvetleri`nde 15 yıl astsubay olarak görev aldı.

Mecburi hizmetinin tamamlamasının ardından askerliği kendi isteğiyle bırakan Hakan Fidan, University of Maryland University College`den Yönetim ve Siyaset Bilimi alanından lisans dereceleri aldı.

Bilkent Üniversitesi`nde Dış Politikada İstihbaratın Yeri isimli teziyle master yaptı. Aynı üniversitede 2006`da da Bilgi Çağında Diplomasi: Enformasyon Teknolojilerinin Uluslararası Antlaşmaların Doğrulanmasında Rolü başlıklı tez ile doktora yaptı.

Viyana`da Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu`nda, Cenevre`de Birleşmiş Milletler Silahsızlanma Enstitüsü`nde ve Londra`da Verification Technologies Research Center`da akademik çalışmalarını sürdürdü.

Uluslararası güvenlik, uluslararası kalkınma ve Türk dış politikası konularında akademik çalışmalarda bulunmuştur. Hacettepe ve Bilkent üniversitelerinde yarı zamanlı olarak uluslararası ilişkiler alanında dersler vermiştir.

Almanya`daki NATO Süratli Reaksiyon Kolordusu Karargahı`nda da çalışan Fidan, 2001`den itibaren iki yıl Avustralya Büyükelçiliği`nde Kıdemli Siyasi ve Ekonomik Danışman olarak görevi yaptı. 2003`te Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) Başkanlığına atandı.

2003-2007 yılları arasında, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı yapan Hakan Fidan, TİKA?nın yurtdışındaki faaliyetleri ile Türk dış politikasının etkin yürütülmesine katkı verdi. Kurum, Türkiye`nin uluslararası ilişkilerde kullandığı araçlardan biri haline geldi. Hakan Fidan`ın TİKA Başkanı olmasıyla birlikte kurum Orta Asya başta olmak üzere Türkiye`yle tarihi, kültürel bağı olan ülkelerde yaptığı yoğun çalışmalarla dikkatleri üzerine çekti. Hakan Fidan?ın TİKA başkanlığı döneminde Türkiye, OECD nezdinde ?donör? (yardım veren ülke) sıfatını kazandı.

14 Kasım 2007`de dış politika ve uluslararası güvenlikten sorumlu Başbakanlık müsteşar yardımcılığı görevine gelen Fidan, 2008 Kasım ayında Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine atandı. 8 Mart 2008`de de Uluslararası Ahmet Yesevi Üniversitesi mütevelli heyeti üyesi oldu. Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Kalkınma İşbirliği Platformu Danışma Kurulu Üyeliği, Yunus Emre Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve OYAK Genel Kurul Üyeliğinin yanısıra Başbakanlık Özel Temsilciliği de yaptı.

17 Nisan 2009`da Millî İstihbarat Teşkilatı müsteşar yardımcılığına getirildi. Emre Taner`in görev süresinin dolmasının ardından, 25 Mayıs 2010 tarihinde MİT Müsteşarı görevine atanmıştır. 

Fidan, büyükelçi iken MİT Müsteşarlığı?na getirilen Sönmez Köksal?dan sonra dışardan teşkilatın başına getirilen ikinci isim oldu.

Hakan Fidan`ın Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı`na getirilmesinin ardından teşkilatın yeniden yapılandırılması için hummalı çalışmaların içine girildi. MİT, iç ve dış istihbarata yönelen iki ayrı yapıda yönetilmeye başlandı. 

Bölgedeki etkinliğin artırılması için dış istihbarata özel önem verilerek terör örgütü PKK`ya karşı önemli istihbarat çalışmaları yapıldı. Emniyet ve askeri kaynaklarla sağlanan istihbarat paylaşımı sayesinde terör örgütünün ağır kayıplar vermesine neden olan nokta operasyonlara imza atıldı.

Hakan Fidan`ın MİT`in tepesi geçmesine en büyük tepkiyi İsrail verdi. Müsteşar olarak ataması daha yapılmadan önce dış basında başlayan karalama faaliyetleri resmi görevin başlamasıyla birlikte hız kazandı.

 

 



genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.