İstanbul'da kurban kesim yerleri (2016) İlçe ilçe adresleri

İstanbul'da kurban kesim yerleri (2016) İlçe ilçe adresleri

Kurban bayramına az bir gün kala 2016 yılı İstanbul kurban kesim yerleri büyük merak konusu oldu. İşte İstanbul'da bulunan kurban kesim yerleri ilçe ilçe adresleri

İstanbul`daki kurban kesim yerleri nereler? Kurban bayramına sayılı günlere kala 2016 kurban kesim yerleri büyük merak konusu oldu. İşte ilçe ilçe kurban kesim yerleri ve adresleri

KURBAN KESİM YERLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İstanbul`da Kurban satış ve kesim yerleri belli oldu. İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bugün İstanbul`da kurban satış ve kesim yerlerini resmi web sitesinden duyurdu.

KURBAN KESMENİN ADABI

Dinimiz, tüm canlılara iyi davranılmasını emretmiştir. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.), kesim esnasında hayvana eziyet edilmemesini emretmiştir. Kurbanın bilinen klasik yöntemle kesilmesi asıldır. Bununla beraber kurbana fazla eziyet vermemek (ölüm acısını azaltmak) maksadıyla, kesim esnasında hayvanın elektrik şoku, narkoz veya benzeri bir yöntemle bayıltılarak kesilmesi caizdir. Ancak, hayvanın bayıltıldıktan sonra ölmeden boğazından kesilmesi gerekir. Hayvan henüz kesilmeden, şok etkisiyle ölürse, kurban olmayacağı gibi, eti de yenmez.

2016 KURBAN BAYRAMI İLE İLGİLİ MERAK EDİLEN SORULAR

Taksitle kurban kesilir mi?

Kurban kesmeye niyetlenen kişi faizle taksit yaptırmadığı sürece taksitle kurban kesmesi caizdir. 

Kredi kartı ile kurban kesmek caiz mi?

Diyanetten yapılan açıklamaya göre, kurban kesmekle mükellef olan kişinin kurbanlık hayvanı nakit olarak alabileceği gibi kredi kartıyla tek çekim veya vadeli olarak da alabileceği, bedelin kredi kartıyla ödenmesinin sorun oluşturmadığı kaydedilirken, ?Ancak kredi kartı borcunu, ödeme tarihinde ödemek ve gecikmeden kaynaklanan faizli işleme düşmemek gerekir. Kredi kartıyla vadeli olarak kurban alırken, vadeyi bankanın uygulaması halinde ilave bir ücret ödenirse kesilen kurban geçerli olmakla birlikte, faizli işlem sebebiyle ayrı bir günah söz konusu olacağı için bundan sakınmak gerekir? uyarısı yapıldı.

Kurban bayramında oruç tutulur mu?

Hz. Peygamberin (s.a.s.) Zilhicce?nin ilk dokuz gününü oruçla geçirdiği rivayet edildiği, kurban bayramından önceki dokuz günün oruçlu geçirilmesi müstehaptır. Kurban bayramında da oruç tutulmaz. Ancak, imsaktan itibaren bir şey yemeyip o günün ilk yemeğini kurban etinden yemek müstehaptır. Fakat bu, kendi evinde kurban kesebilen insanlar içindir. Zamanımızda çiftliklerde kurban kestiren bazı müslümanlara, akşama kadar sıra ancak gelmekte, hatta ertesi güne kalmaktadır. Bu durumda söz konusu insanların aç kalıp oruçlu imiş gibi durmaları uygun değildir.

Kişiler bir araya gelerek Hz. Peygamber adına kurban kesemez. Dinimizde böyle bir uygulama yoktur. Bunun, yapılması gereken bir ibadet gibi görülmesi caiz değildir. Çünkü Allah ve Resûlü?nden nakledilmeyen bir uygulamayı ibadet gibi telakki etmek ve ona dinîlik vasfı vermek bid?attir. Her bid?at de Hz. Peygamberin (s.a.s.) nitelemesiyle dalalettir. Dolayısıyla bu hadis, eğer vasiyeti yoksa ölü adına kurban kesileceğine delalet etmez.



Hafta sonu nasıl bir hava olacak?

Çocukluklarında başladıkları hediyelik eşya işinin patronu oldular

PTT'den 'Tezhip' pulları tedavülde

Özel Güvenlik Günü ve Haftası’nda Anıtkabir'e ziyaret

Kadınların hassas dönemlerindeki tercihi çikolata değil, tavuklu pilav

Süper Loto’da 6 bilen talihli büyük ikramiyeyi kazandı

Beylikdüzü'nde ilaçlamalar sürüyor

Aşure bereketi bu yıl Temmuz'da

Kaya Sabancı'dan 'endişe' açıklaması

TÜMEVSİAD ekibi Ankara'ya çıkarma yaptı

Galataport İstanbul'da 'Rıhtımda Yoga' ile ikinci buluşma

Ankara Büyükşehir Belediyesinden bağımlılığa karşı panel

Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı

Bu teknolojik ürünler tatil dinlemedi!

Gençlik kamplarından 14 bin çocuk yararlandı