Tarih: 06.09.2016 09:22

Dünya basınından Fırat Kalkanı Operasyonu?na övgü

Facebook Twitter Linked-in

Sabah`ta yer alan habere göre işte batı medyasından çarpıcı alıntılar:

REUT ERS: `YPG köşeye sıkıştı`

Suriye`de harita değişti. ÖSO`nun Türkiye desteğiyle ilerleyişi, YPG`yi köşeye sıkıştırdı.

CNN: `YPG`ye karşı kalkan oluşturuldu`

Türkiye, Fırat Kalkanı Harekatı`na başladığından bu yana kendisi için DAEŞ ile YPG`nin eşit düzeyde tehdit olduğunu dile getiriyor. Sonuçta Türkiye, 30 yıldır terör örgütü PKK ile savaşıyor. Ve YPG`nin de PKK`nın Suriye uzantısı olduğunu söylüyor. Sınırın DAEŞ`ten temizlenmesi aynı zamanda YPG`ye karşı da bir kalkan denilebilir.

EL CEZİRE: `Erdoğan hedefi net ortaya koydu`

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan `Temennimiz odur ki güneyimizde bir terör koridoru oluşmasın` sözleriyle Türkiye`nin hedefini net şekilde ortaya koydu.

WASHINGTON POST: İlk kez DAEŞ`in NATO ile sınırı yok

2013`ten beri ilk kez DAEŞ`in NATO ile sınırı yok. Türk ordusu örgütün dünyaya son erişim noktasını kesti. DAEŞ`in yenilgisi Türk ordusunun Suriye`ye girmesinden sonra kaçınılmazdı.

THE TIMES: Türkiye DAEŞ`e darbe vurdu

Türkiye sınırıyla bağlantısının kesilmesi DAEŞ için çok büyük bir stratejik ve sembolik darbe. Bu DAEŞ`e katılmak isteyen yabancıların da rotasını tıkayacak.

WALL STREET JOURNAL: 15 Temmuz`dan sonra büyük başarı

Türkiye, beklenenden hızlı ve önemli bir zafer elde etti. Sınırdaki o alana erişimi kaybetmek DAEŞ`in tüm dünyaya terörist ihraç etmesini engelleyecek. Türkiye bir yılı aşkın bir süre önce bu planları yapmıştı. Özellikle bu zaferin 15 Temmuz`dan sonra gelmesi büyük başarı.

BBC: `Türkiye ikmal yollarını da kesti`

DAEŞ`in sınırdaki varlığı son buldu. Türkiye`nin sağladığı ilerleme örgütün ikmal yollarını da kesti.

ARUTZ SHEVA: `Türkiye güçlü görünüyor`

Türkiye`nin başarısı DAEŞ`e karşı, koalisyonla birlikte çalışmasından sonra Suriye`nin kuzeyinde toprak kazanan YPG`ye darbe indirecek. YPG`yi terörist olarak gören Ankara bu yaklaşımıyla YPG`yi DAEŞ`le mücadelede kilit bir müttefik olarak değerlendiren ABD`den ayrışıyor. İki haftadan kısa bir süre içinde elde edilen hızlı başarıyla Türkiye, daha güçlü görülüyor.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —