Tarih: 05.09.2016 21:44

FETÖ'cülerin büyük vurgunu makbuzda ortaya çıktı

Facebook Twitter Linked-in

FETÖ/PDY üyelerinin aralarındaki anlaşmazlıkları çözen, örgütün `kadim ağabeyi` durumundaki firara sanık Yusuf Bekmezci`nin kaldığı adresten, Fethullah Gülen`le çekilmiş fotoğrafının yanısıra, eski futbolcular Hakan Ünsal, Arif Erdem, Ahmet Yıldırım ve futbol yaşantısını sürdüren Emre Belezoğlu ile çekilmiş fotoğraflarının bulunduğu belirtildi.

FETÖ/PDY`ye yönelik araştırmalarını sürdüren İzmir Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şubesi birimleri, Bergama İlçesi`nde, geçen 16 Mayıs`takinin devamı niteliğinde yeni bir operasyon yaptı.

Geçen 16 Mayıs`ta 72 kişinin yakalanıp 46`sının tutuklandığı operasyonun devamında bu kez çoğu esnaf 23 kişi gözaltına alındı.

FETÖ/PDY üyelerinin, ilçedeki toplantılara katıldıkları, himmet ve kurban bağışı adı altında para topladıkları belirlendi.

Gözaltındaki birçok kişinin, FETÖ/PDY lideri Fethullah Gülen`le çekilmiş fotoğrafları bulundu. 

BÜYÜK VURGUN MAKBUZDA ÇIKTI

FETÖ/PDY üyelerinin kendi aralarındaki yazışmalarda kullandıkları `bylock` programında da önemli detaylar bulundu.

Özellikle grup yazışmalarında, üyelerin dikkatli olmaları ve nasıl davranmaları gerektiğinin anlatıldığı görüldü.

Bunun yanı sıra yine ele geçirilen makbuz kayıtlarından 185 bin 433 TL`lik kurban bağışının, 91 bin TL`sinin merkez kuran ödemesi olarak Pensilvanya`ya, 100 TL`sinin yol ücretine, 9 bin 750 TL, 3 bin TL, 15 bin TL, 19 bin 500 TL`nin de çeşitli ödemeler için ayrı ayrı ayrıldığı belirlendi.

Vatandaşlardan bağış olarak toplanan 185 bin 433 TL`den sadece 47 bin 933 TL`nin fakir insanlar için kurban kesilmesi amacıyla Hindistan`a gönderildiği saptandı.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —