Ahmet Sever`in 2 yıl 4 aya kadar hapsi istendi

Ahmet Sever`in 2 yıl 4 aya kadar hapsi istendi

11. Cumhurbaşkanı Gül`ün eski danışmanı Ahmet Sever`in, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın Başdanışmanı Varank`a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması istemiyle iddianame hazırlandı.

Hürriyet`te yer alan habere göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu savcılarından Umut Tepe tarafından hazırlanan iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Başdanışmanı Mustafa Varank ``müşteki``, Ahmet Sever ise şüpheli sıfatıyla yer aldı.

Cumhuriyet gazetesinde 9 Mayıs 2016`da yayınlanan, şüpheli Sever`in yaptığı açıklamalarda, müşteki Varank`a ``hakaret`` ettiği iddiasıyla Varank`ın avukatınca verilen şikayet dilekçesi üzerine soruşturmanın başlatıldığı belirtilen iddianamede, bu kapsamda Sever`in ifadesinin alındığı aktarıldı.

Sever`in ifadesinde, ülke gündemine ilişkin sorulara yanıt verdiğini ve eleştirilerde bulunduğunu, amacının hakaret olmadığını, yaptığı açıklama nedeniyle 2 gün sonra ifadeye çağrılmasının da yaptığı eleştirinin ne kadar haklı olduğunu ortaya çıktığını söylediği belirtilen iddianamede, şüphelinin yaptığı açıklamalarına yer verildi.

İddianamede, şüpheli tarafından yapılan açıklamalarda, müşteki Varank`ın yasa dışı yollardan baskı unsuru olması için bir yapı oluşturduğu, bu yapı üzerinden hedef kişilerin yalan, iftira, şantaj, tehdit, hakaret edilmek suretiyle itibarsızlaştırıldığının iddia edildiği, bu iddialarla müştekinin kamuoyu nezdinde küçük düşürülmeye çalışıldığı, eleştiri hakkının sınırları aşılarak müştekinin onur ve şerefinin zedelendiğinin anlaşıldığı ifade edildi.

Bu nedenle şüphelinin yaptığı açıklamalarla ``hakaret`` suçunu işlediği vurgulanan iddianamede, şüpheli Sever`in 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.