12 yaşındaki mülteci Beyrut`tan İstanbul`a uçakla kaçtı!

12 yaşındaki mülteci Beyrut`tan İstanbul`a uçakla kaçtı!

Filistinli 12 yaşındaki mülteci Halid Velid, Beyrut`ta kaldığı kamptan kaçarak İstanbul`a kadar geldi. Beyrut`ta havalimanında pasaportum annemde diyen çocuk, uçak kalkana kadar tuvalette bekledi. Bilet sayımında kaçak olduğu anlaşılınca, aynı uçakla geri

Yeni Şafak`ta yer alan habere göre Lübnan`ın başkenti Beyrut`un en büyük mülteci kampı Burc El-Beracine`den 31 Ağustos`ta kaçan Filistinli Halid Velid El-Şabti (12), ertesi gün Beyrut Refik El-Hariri Havaalanı`na gitti.

Pasaport kontrolünde ?Annemin pasaportuna kayıtlıyım diyen ve önünden geçen kalabalık bir aileyi gösteren El-Şabti, uçağa girişinde de ?Biletim annemde dedi.

Habertürk`te yer alan habere göre; Lübnan Middle East Havayolları`na ait 267 sefer sayılı uçağına binmesinin ardından kalkışa kadar tuvalette bekleyen El-Şabti, çıkınca boş bir koltuğa oturdu. Ancak hostesler biletli yolcuları sayınca El-Şabti`nin kaçak olduğu ortaya çıktı. Küçük yolcu, İstanbul`a inişinden birkaç saat sonra yine aynı uçakla Beyrut`a geri gönderildi.

Middle East Havayolları Genel Müdürü Muhammed Şahabeddin, ?Bu durum kendi adımıza açık bir ihmalin göstergesi dedi. Uzmanlar, IŞİD`in terör saldırılarında çocukları kullandığını belirterek, olayı ?Akıl almaz bir güvenlik zafiyeti diye yorumladı.