DAEŞ`in bombacıları Gaziantep`te yakalandı!

DAEŞ`in bombacıları Gaziantep`te yakalandı!

Türkiye genelinde sansasyonel eylem hazırlığında olduğu iddiasıyla aranan Talha Güneş ile Abdulmubtalip Demir ve eşi Gamze Demir gözaltına alındı.

Habertürk`te yer alan habere göre Gaziantep`te, terör örgütü DAEŞ`e yönelik operasyonda, eylem hazırlığındaki 2 kişiyle, örgütün kimyacısı ve bombacısı olarak bilinen zanlı yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamada, örgütün sözde Türkiye eylem sorumlusu olan ve 19 Mayıs gecesi Gaziantep`te ölü ele geçirilen Yunus Durmaz`ın kız kardeşi Gamze Demir`in örgüt içerisinde güvendiği ve birlikte hareket ettiği Abdulmubtalip Demir`i takibe aldı.

Yapılan çalışmalarda, örgütün kimyacısı ve bombacısı olarak bilenen Talha Güneş`in merkez Şehitkamil ilçesi İncilikaya Mahallesi`nde kaldığının belirlenmesi üzerine, İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat ve Terörle Mücadele ekiplerince operasyon yapıldı.

Türkiye`de ve Gaziantep`te sansasyonel eylem hazırlığı içerisinde olan Talha Güneş, Abdulmubtalip Demir ve eşi Gamze Demir yakalandı. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Zanlıların evlerinde yapılan aramada, 20 kilogram TNT cinsi patlayıcı, canlı bomba yeleği, 3 el bombası ve 1 tabanca ele geçirildi.

ARANANLAR LİSTESİNDELER

Bu arada, zanlıların İçişleri Bakanlığının arananlar listesinde de yer aldığı belirlendi. Abdulmubtalip Demir`in 600 bin lira ödüllü turuncu listede, Talha Güneş`in ise 300 bin lira ödüllü gri listede yer aldığı tespit edildi.