Askeri Hastanelerin Sağlık Bakanlığına Devredilmesi

Askeri Hastanelerin Sağlık Bakanlığına Devredilmesi

Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığına devredilmesinin ardından 200 yatak kapasiteli Mareşal Çakmak Askeri Hastanesi, Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi olarak hizmete başladı.

Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığına devredilmesinin ardından 200 yatak kapasiteli Mareşal Çakmak Askeri Hastanesi, Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi olarak hizmete başladı.

Erzurum Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 669 sayılı kanun hükmündeki kararname ile bütün askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığının kullanımına sunulduğunu hatırlatarak, Erzurum`da kadim tarihi olan yaklaşık 181 yıllık geçmişi olan Mareşal Çakmak Asker Hastanesi de Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi olarak Sağlık Bakanlığına devredilerek vatandaşımızın hizmetine başladı. dedi.

Erdoğan, hastane personelinin bir kısmının Milli Savunma Bakanlığına, hekim ve diğer sağlık çalışanlarının da Sağlık Bakanlığına geçtiğini dile getirdi.

Gerçekleştirilen düzenlemeler sonrası hastanenin 150 yatakla hizmete sunulacağını belirten Erdoğan, İlk başta burayı devraldığımızda 22 uzman, 163 personelimiz vardı. Bakanlıklar arasındaki görüşmede hekim sayımız 12`ye düştü. Diğer branşlar için de kendi bünyemizden destekleyerek ikinci basamak olarak hizmet verecek. Yaptığımız düzenlemeler sonrası hekim sayımız artacak. Burası 150 yataklı olacak şekilde hizmet verecek. diye konuştu.

Askeri hastanelerin kapatılmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, şöyle dedi:

Bu durumu askeri hastanelerin kapatılması gibi yorumlamamak lazım. Tam tersine askeri hastaneler ile Sağlık Bakanlığı hastanelerinin güç birliği şeklinde düşünmek lazım. Zaten Milli Savunma Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının yaptığı protokol kapsamında yaklaşık 6 yıldır bu askeri hastanenin hekim ve malzeme ihtiyacı tarafımızdan karşılanıyordu.

Erdoğan, Mareşal Çakmak Devlet Hastanesine randevu alınarak gelinmesinin daha faydalı olacağını hatırlatarak, Vatandaşlarımızın hastaneye 182 Merkezi Hastane Randevu Sistemi`nden (MHRS) randevu alarak gelmelerini istiyoruz. Hastalarımız kendilerinin belirlediği saatlerde muayene olurlarsa vakit kaybını engellenmiş olurlar. diye konuştu.

Erdoğan, hastane başhekimi olarak göreve başlayan Hulki Aşır`a da çalışmalarında başarılar diledi.

Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, askeri personelin hastanede görev almasıyla ilgili, Artık rütbe olayı yok. Arkadaşlarımız sivil hekim olarak çalışacak. Sağlık Bakanı Recep Akdağ`ın da ifade ettiği gibi rütbenin artık anlamı yok. Beyaz önlüklü, vatandaş nezdinde her biri eşit düzeyde bir hekim olarak karşılanacaktır. sözlerine yer verdi.



Mide balonu kimlere uygulanabilir?

Gözlerimizi korumanın 10 yolu

İstanbul'da 'öğrenci klinikleri' açıldı... Hem öğrenciler, hem de kurum kazanıyor

Aşı, gripten korunmanın en güçlü yolu!

Sonbahar enfeksiyonlarına karşı bu önlemleri ihmal etmeyin!

Türk bilim insanlarından bilim dünyasını şaşırtan araştırma! Damarları tıkayan plaklarda parazite rastlandı!

Tiroid sorunları kadınları 5 kat fazla etkiliyor

Süt tüketimi öğrencilerin becerilerini etkiliyor

Diyabet tedavisinde sensör teknolojisi

Sağlıklı beslenme çantası için altın kurallar

Grip deyip geçmeyin..!

Okula yeni başlayanların güvenlikleri nasıl sağlanmalı?

Kalp sağlığı İstanbul Beylikdüzü'nde konuşuldu

İstanbul Bakırköylü kadınlara ücretsiz mamografi

Aort kapağını ameliyatsız değiştirmek mümkün!