Leonardo DiCaprio'ya kara para sorgusu!

Leonardo DiCaprio'ya kara para sorgusu!

Leonardo DiCaprio, kurucusu olduğu çevreci vakfa Malezyadan yapılan bağış nedeniyle FBI tarafından sorguya alındı.

Hollywood`da oyunculuğunun yanı sıra çevreci tutumuyla da bilinen Oscar ödüllü aktör Leonardo DiCaprio, kurucusu olduğu çevreci vakfa Malezya`dan yapılan bir bağış nedeniyle kendini yolsuzluk skandalının içinde buldu. Ünlü oyuncunun rol aldığı Wall Street Kurtları isimli filmin yapımcı şirketi Red Granite sahiplerinden Jho Low`un kara para akladığı ve sahibi olduğu 1 MDB Malezya adlı fon aracılığıyla DiCaprio`nun vakfına para bağışladığı ortaya çıktı.

3.5 milyar dolarlık paranın bir milyar dolarlık kısmınınABD`de aklandığı yönündeki iddialar nedeniyle devreye giren FBI (ABD Federal Soruşturma Bürosu), ünlü oyuncuyu sorguladı.

`PARAYI GERİ VER` ÇAĞRISI

DiCaprio`ya herhangi bir suçlamada bulunulmadığını belirten The Hollywood Reporter isimli magazin sitesi, sanatçıya bağış yapan kişinin yolsuzlukla bağlantılarını bilip bilmediğinin sorulduğunu duyurdu.

Di Caprio, Malezya`daki ormanlık alanların yok edilmesine dikkat çekmek üzere 6 ay önce ülkeyi ziyaret etmişti. Malezya`daki çevreci kuruluş Bruno Manser Vakfı, DiCaprio`ya açık mektup yazarak FBI`nın soruşturmasına konu olan 1 MDB Malezya isimli fondan aldığı bağışı geri vermesi çağrısı yapmıştı. Kamuoyuna açık bu çağrının üzerine FBI`nın soruşturmaya DiCaprio`yu da dahil ettiği belirtiliyor. İddialara göre; DiCaprio Vakfı`na 2013`te Christie`s Müzayede Evi`nden bir miktar para transfer edildi.