Darbe gecesi Zekai Paşa`nın eşi de yaralanmış!

Darbe gecesi Zekai Paşa`nın eşi de yaralanmış!

Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksallı`nın FETÖ`nün darbe girişimi sırasında derdest edilmeye çalışıldığı ve bu esnada yanında bulunan eşinin de yaralandığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak`ta yer alan habere göre darbe soruşturması kapsamında tutuklanan Korgeneral Yıldırım Güvenç ifadesinde, son YAŞ toplantısında Korgeneralliği terfi eden Aksakallı ile 15 Temmuz darbe gecesi yaptıkları telefon görüşmesini anlattı.

Hürriyet`in haberine göre Güvenç, ?Tümgeneral Zeki Aksallı ile telefonla görüştüm. O da bana Ankara`daki bir düğünden çıkıp evine giderken yolda derdest edilmeye çalışıldığını, eşinin yaralandığını söyledi ifadelerini kullandı.

Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Yıldırım Güveç`in 5 sayfalık ifadesi özetle şöyle:

Aksakallı `eşim yaralandı` dedi

Özel Kuvvetler Komutanı olan Tümgeneral Zekai Aksakallı ile telefonla görüştüm. O da bana Ankara`daki bir düğünden çıkıp evine giderken yolda derdest edilmeye çalışıldığını, eşinin yaralandığını halen Özel Kuvvetler Komutanlığı`na gitmeye çalıştığını söyledi. Ayrıca darbeci Semih Terzi`nin adamlarıyla beraber Özel Kuvvetler Komutanı makamına gittiklerini ve artık Özel Kuvvetler Komutanının kendisini olduğunu söylediğini anlattı.

O çocuk gereğini yapmış

Özel Kuvvetlerdeki olaylarda şehit olan Ömer isimli emir Astsubayı ile Zekai Aksakkallı telefonda görüşerek, ona darbeci ekibin engellenmesi konusunda gerekli talimatları vermiş. O çocukta gereğini yapmış ancak şehit oldu. Sonraki görüşmemizde Zekai bana faaliyetlerimiz nedeniyle darbe girişiminin sıkıntıya girdiğini, bu nedenle kendime dikkat etmem gerektiğini söyledi.