Türk savaş uçakları YPG'yi vurdu

Türk savaş uçakları YPG'yi vurdu

Türk savaş uçaklarının Suriye'de YPG'yi vurduğu bildirildi

Gaziantep`in Suriye sınırındaki ilçesi olan Karkamış`ın karşısında başlatılan harekattaki çatışmalarda 1 askerin şehit olduğu, 1 askerin ise yaralandığı Cerablus`a sabah erken saatlerinde askeri sevkiyat yapıldı. Bu arada Reuters`ın haberine göre, Türk savaş uçakları ve topçuları Suriye`nin kuzeyindeki YPG hedeflerini vurdu.

20 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Münbiç`in kuzeyi Seriyset köyünde karargah kuran terör örgütü PYD`nin silahlı kanadı YPG teröristleri, köyde bulunan 7 aileyi kalkan olarak kullanma amaçlı rehin aldı. Ağır silahlı 30 YPG teröristinin karargah olarak kullandığı bina TSK tarafından vuruldu. Bombardımanda 20`den fazla YPG militanı öldürüldüğü belirtildi.

PYD-YPG milisleri Cerablus güneyinde yer alan Amarna Türkmen köyünde de aynı taktiği uygulayarak Türkiye sivilleri vuruyor propagandası yapmıştı.

Yeni Şafak `a bilgi veren Hüseyin El-Casim, PYD`nin sivilleri rehin alarak zorla karargah ve mevzilere yerleştirdiğini, bu uygulamanın Münbiç-Cerablus arasında yer alan cephe hattındaki 4-5 köyde devam ettiğini söyledi.

TSK`nın vurduğu PYD-YPG noktasinda çok sayıda ağır silah ve aracında hasar gördüğü ve kullanılamaz hale getirildiği kaydedildi.